JAKO LOŠE VESTI: Miloš Teodosić završio sezonu u NBA ligi! (VIDEO)
Teodosić je došao u NBA i pokazao da može da igra u najjačoj ligi na svetu, Foto: EPA/Michael Reynolds

povreda stopala

JAKO LOŠE VESTI: Miloš Teodosić završio sezonu u NBA ligi! (VIDEO)

Miloš je ove sezone imao mnogo problema sa povredema

Objavljeno:

Miloš Teodosić je, po svemu sudeći, završio svoju prvu sezonu u NBA ligi, zbog iste povrede stopala (plantarni fascitis - oštećenje velikog petnog ligamenta), koja ga je koštala 30 utakmica ove godine.

Šteta, jer Teo je tek počeo da pronalazi svoj ritam u šutu za tri poena, a počeo je i da deli asistencije zbog kojih su ga mnogi prošle godine proglasili najboljim igračem van NBA.

Klipersi su objavili da je Miloš ponovo doživeo delimično cepanje ovog ligamenta, i da će lekar napraviti novu procenu povrede 12. aprila, dan posle poslednje utakmice tima iz LA u regularnoj sezoni (a velike su šanse da će im to biti poslednja utakmica u sezoni).

Ako se, nekim čudom, Klipersi plasiraju u plej-of (a šanse za to su u ovom trenutku 5%, recimo), Teo će na ponovnu procenu, ali i tada su male šanse da zaigra, jer je ovaj tip povrede čuven po tome što zahteva dug, dug oporavak.

Teo je u prvoj sezoni odigrao slabije nego što smo svi želeli, delom zbog povreda koje su ga ograničile, delom zbog neuporedivo jače konkurencije na bekovskim pozicijama u NBA nego što je Miloš u životu video u Evroligi - postizao je na 45 utakmica prosečno 9,5 poena, uz 4,6 asistencija, 2,8 skokova, igrajući 25 minuta po utakmici. Šutirao je trojke 38%, popravljajući ovaj procenat dramatično kako je sezona odmicala.

Miloš je treći ključni bek Klipersa koji će propustiti ostatak sezone, pošto su Patrik Beverli (operacija kolena u novembru) i Ejveri Bredli (kila, od februara) ranije izbačeni iz stroja.

Sada će za Kliperse da startuju Ostin Rivers, kao plej, i novajlija Tajron Volis, dok će Lu Vilijams zadržati svoj status 6. čoveka (najboljeg u NBA ove sezone).

Evo i momenta kad je završena sezona za Miloša:

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ClipsNation)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.