Trener Cedevite: Musa je naša najveća rupa; Džikić: Grešićemo mi, oni, sudije! Ko najmanje bude grešio - pobediće!
Jure Zdovc, Foto: AP

KRALJEVSKE IZJAVE

Trener Cedevite: Musa je naša najveća rupa; Džikić: Grešićemo mi, oni, sudije! Ko najmanje bude grešio - pobediće!

Veoma interesantne izjave oba trenera pred majstoricu u polufinalu ABA lige između Budućnosti i Cedevite

Objavljeno:

Trener košarkaša Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je danas da njegova ekipa mirna dočekuje majstoricu polufinala ABA lige protiv Cedevite i istakao da podgorički tim želi borbu za titulu i mesto u Evroligi.

- Što se nas tiče, mi smo mirni. Sve što treba da uradimo mi smo uradili. Čekamo mirni nedelju. Radili smo cele godine da imamo tu prednost domaćeg terena u polufinalu. U međuvremenu smo igrali tako da smo zaslužili punu dvoranu. Je li to pritisak? Jeste. To smo mi birali. Svi će grešiti. I mi, i oni, i sudije. Ko najmanje bude grešio, pobediće. Oni su manje grešili u Zagrebu i pobedili, to je jednostavno. Želimo borbu za titulu, borbu za mesto u Evroligi, sve je jasno - rekao je Džikić.

"Morača neće biti puna, nego najpunija do sada", istakao je trener Budućnosti. Košarkaši Budućnosti u nedelju od 19.00 dočekuju Cedevitu u odlučujućoj utakmici polufinala regionalne lige.

- Mislim da je ekipa mentalno u redu, spremna, tokom cele sedmice smo dobro radili. Izuzetno je važno da ne 'izgorimo' tokom utakmice. Svega toga momci su svesni. Mislim da to neće biti problem - rekao je Džikić.

Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić foto: Beta

On je naveo da će mnogo toga zavisiti od kriterijuma, fokusa na napad obe ekipe.

- Ne mogu govoriti da li će meč biti na manji broj poena. Naš fokus je na njihove sjajne individualce, njihov sigurno na naše bekove, kada je odbrana u pitanju - naveo je trener Budućnosti.

Džikić je imao samo reči hvale za igrača Cedevite, Demetrisa Nikolsa.

- Nikols je pogađao teške šuteve i u Podgorici i u Zagrebu. U prvih osam minuta držali smo ga na dva poena u Zagrebu, onda se razigrao... Ima izuzetan kvalitet, čovek pokazuje da mu verovatno malo i smeta što nije u prvoj petorci šampionata. Za mene je to najveće ime ABA lige - rekao je on.

Džikić je istakao i da se ne opterećuje suđenjem.

- Očekujem da bude na nivou završnice ABA lige. Dolaze ljudi koji sude najteže mečeve u Evropi... Ne možeš bolje da tražiš. Isti pristup arbitara biće prema nama i prema Cedeviti. Uradićemo sve što možemo da pobedimo, to je jedino u glavi svih u klubu - rekao je Džikić.

Košarkaš Petar Popović rekao je da njegova ekipa u nedelju ima veliki motiv da pokaže da je prava ekipa.

- Znamo da će biti puna Morača, da će atmosfera biti bolja nego bilo kad ove sezone. I mi i Cedevita smo izuzetno kvalitetni, ali mislim da neće izostati pobede - rekao je Popović.

On je naveo da Cedevitu, pre svega, treba "energetski ispratiti" i dodao da on i njegovi saigrači osećaju pritisak.

- Ali, nikakav negativan, nešto što bi nas sputavalo. Puna Morača može biti samo vetar u leđa za nas. Kvalitet rada tokom cele sezone nam daje za pravo da osećamo samopouzdanje. Na njihovu agresivnu igru u odbrani, moramo reagovati još agresivnije. Pad u igri se nikako ne sme desiti, kao u Zagrebu - zaključio je Popović.

Jure Zdovc
Jure Zdovc foto: Beta

A, sa druge strane, oglasio se i Zdovc.

- Nemam neki poseban predosećaj šta će se dogoditi. Imali smo priliku da pobedimo u prvoj utakmici. Na papiru će ovo biti teže. Ali, svaka utakmica je priča za sebe. Moramo odigrati puno bolje, puno čvršće. Biće kompletno drugačija utakmica, jer je poslednja, s puno više pritiska na obe strane - rekao je Zdovc, prenosi Hina.

Košarkaši Cedevite će u nedelju od 19.00 u podgoričkoj dvorani "Morača" pokušati da urade ono što im ove sezone još nije uspelo - da pobede Budućnost pred njenim navijačima i da na taj način izbore mesto u finalu plej-ofa ABA lige.

- Drugu utakmicu smo igrali na momente kako bih želeo. To treba ponoviti i još poboljšati. Sve će se brojati, i ta slobodna bacanja, svaki napad, svaka odbrana će biti jako bitna. Moramo biti pametni. Imamo par igrača koji se moraju kontrolisati u takvoj atmosferi. Moramo paziti na njih - rekao je Zdovc.

Zdovc je svestan težine zadatka koji je pred njegovom ekipom, jer je Budućnost ove sezone pred svojim navijačima poražena samo tri puta i to u utakmicama Evrokupa, protiv Darušafake, Lokomotive Kubanj i Bajerna.

- Igramo u teškoj atmosferi. Budućnost je izgubila kod kuće samo kad su bile evropske sudije, a ne iz regiona. Ali, uveren sam da ćemo imati pravi kriterijum i dati svoj maksimum - rekao je on.

Zdovc je spreman i na eventualna taktička iznenađenja kolege Aleksandra Džikića.

- Sve je moguće, iako nismo primetili da bi oni nešto menjali. Napadaće nas gde smo najslabiji, na Musu koji je naša najveća rupa u obrani, ali i on može biti dobar, kad hoće. Na niskom postu su nas dosta kaznili u prvoj utakmici. U drugoj smo već bili bolji, hrabriji. Moramo odigrati timsku odbranu. Ako ćemo opet ići na utakmicu od 90 poena, onda će biti teško - zaključio je Zdovc.

Cedevita - Budućnost
Cedevita - Budućnost foto: Fonet

Košarkaš Cedevite Vil Čeri rekao je da je predstojeća utakmica "velika za obe ekipe".

- Dosadašnje utakmice bile su neizvesne i u svakoj je publika odigrala ulogu. Čekaju nas zahtevni uslovi, luda atmosfera, ali ne smemo misliti na publiku, idemo da obavimo svoj posao - rekao je Čeri.

On je istakao da su obe ekipe pod pritiskom.

- Krenuli smo u sezonu s nekim očekivanjima, a ona ne uključuju zaustavljanje u polufinalu. Pritisak je zabavan. Takve utakmice su one u kojima pokazuješ karakter, kad je ulog sve ili ništa. Ovo je, više od svega, vreme da uzvratimo tim momcima za sve ovosezonske poraze - dodao je on.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.