TAKO TO ISTORIJA NAMESTI: Lebron je stigao do Džordanovog rekorda protiv Majklovog kluba! (VIDEO)
Lebron Džejms je izjednačio rekord Majkla Džordana, Foto: AP

Moći će i da ga prestigne

TAKO TO ISTORIJA NAMESTI: Lebron je stigao do Džordanovog rekorda protiv Majklovog kluba! (VIDEO)

"Leteći Majk" nije komentarisao to što se "Kralj Džejms" izjednačio s njim, ali jeste što je Kemba Voker postao najbolji strelac u istoriji franšize

Objavljeno: 11:31h

Lebron Džejms opet piše istoriju NBA, doduše, sada je uspeo samo da se izjednači na najboljim u istoriji, ali će već na sledećem meču imati priliku da postigne svemogućeg Majkla Džordana.

Sudbina je tako htela da najbolji košarkaš današnjice izjednači rekord koji drži "Leteći Majk" baš protiv Šarlota, kluba koji je u većinskom vlasništvu Džordana.

"Kralj Džejms" je stigao do brojke od 886 uzastopnih utakmica koje je igrao na na kojima je imao dvocifreni poenterski učinak, odnosno postigao 10 i više poena (Hornetsima je prošle noći bacio 41).

Tako nešto je za sada pošlo rukom samo Džordanu u periodu od 1986. do 2001. godine.

Protiv Nju Orleansa Lebron će moći i da prestigne svog idola.

- To pre svega znači da sam uspeo da svoje telo držim 'naštimovano' i u formi, za sve ove godine i svih 866 utakmica. Kada god se moje ime spomene u istom kontekstu sa Majklom, znači da radim prave stvari i želim tako i da nastavim. Opet, mogu da obaram rekorde koliko hoću, zna se ko je najbolji košarkaš svih vremena – Majkl Džordan je pravi kralj - rekao je posle meča Lebron.

Majkl Džordan i Lebron Džejms
Majkl Džordan i Lebron Džejmsfoto: AP

Ujedno susret u Šarlotu je obeležio još jedan podatak za istoriju, a to je da je Kemba Voker sa ubačenim 21 poenom postao najbolji strelac u istoriji franšize Hornetsa.

On je došao do brojke od 9.839 poena i tako prestigao na večnoj listi Dela Karija, oca Stefa Karija, na čemu mu je čestitao i Lebron:

- Postati najbolji strelac franšize svih vremena je velika stvar i potvrda predanog rada i truda koji je uložen, pasije prema košarci. Kemba je pravi primer toga šta znači biti Hornet - poručio mu je gazda Džordan, koji nije komentarisao to što je Lebron izjednačio njegov rekord.

BONUS VIDEO: IŠARAO CELE GRUDI: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.