SKANDAL! Podignuta krivična prijava protiv vrele predsednice Spartaka! Pominje se i Alimpijević! (FOTO)
Foto: epa/koca sulejmanović, Printscreen Instagram

u problemima

SKANDAL! Podignuta krivična prijava protiv vrele predsednice Spartaka! Pominje se i Alimpijević! (FOTO)

- Možda nije krivično delo ako odvedeš tim u hotel na spavanje, a onda ne platiš, ali je klub svakako za tu cifru zadužen

Objavljeno: 18:51h

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv bivše predsednice Košarkaškog kluba Spartak iz Subotice Josipe Ivanković, zbog sumnje da je oštetila klub za više od 430 hiljada dinara.

Ona je na osnovu gotovinskih računa iz ugostiteljskih objekata podigla tu svotu novca tokom 2016. i 2017. godine, iako po Statutu kluba na to nije imala pravo.

Kako Kurir saznaje iz izvora bliskih subotičkom klubu, to je samo jedna u nizu prijava koja je podneta protiv bivšeg rukovodstva kluba, a procenjuje se da su dugovi celog kluba u ovom momentu između 12 i 15 miliona dinara.

- Ima tu svega. Dugovanja restoranu za hranu su oko 600.000 dinara, hotelu se duguje oko milion i po dinara, a tu su ugovori prema bivšim igračima trenerima Alimpijeviću i Ljubotini koji su od nas otišli u FMP, pa Crvenu zvezdu... Svega ima. Pojavili su se čak i ugovori kojima su Ivankovićeva i ljudi sa kojima je vodila klub Spartaku pozajmili 1,8 miliona dinara - kaže izvor blizak klubu.

Zbog toga je račun Spartaka u blokadi već duže vreme, a policija svakodnevno proverava poslovanje i moguće je da bude novih prijava.

- Možda nije krivično delo ako odvedeš tim u hotel na spavanje, a onda ne platiš, ali je klub svakako za tu cifru zadužen - dodaje izvor Kurira.

BONUS VIDEO: Protest srpskih navijača ispred Vlade Srbije

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.