Alimpijević: Nisu u svojim glavama završili utakmicu u Beogradu! (FOTO)
Foto: Fonet

SUMIRANJE UTISAKA

Alimpijević: Nisu u svojim glavama završili utakmicu u Beogradu! (FOTO)

Poslednji meč u ovoj fazi igra se drugog aprila u Beogradu

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da ostvare plasman u finale ABA lige na gostovanju Mornaru.

Barani su slavili nad Beograđanima 88:84 i produžili plej-of seriju na još jednu, poslednju utakmicu.

Crnogorski tim je prvi put u istoriji pobedio branioca titule, posle pet uzastopnih poraza.

Trener crveno-belih, Dušan Alimpijević, izneo je svoje mišljenje posle meča.

Vodili su od početka do kraja i zaslužili su pobedu. Želeli su je više od nas. Ukazivao sam već na neke stvari oko ove utakmicu. Prvo - nerealno je visoka razlika iz prve utakmice, drugo - njihova rasterećenost i treće - da je zaista teško četiri puta da pobediš nekoga ko igra tako dobro ove sezone - ukazao je Alimpijević i dodao:

- Kada u prvoj četvrtini primiš 30 poena, nisi zaslužio da pobediš. Kada ti dva igrača daju 60 poena, nisi zaslužio da pobediš. Kada ne shvataš da je ova utakmica bila za finale, nisi zaslužio da pobediš. Igraćemo treću utakmicu u Beogradu, biće teško, ali za prednost domaćeg terena smo se borili - naveo je strateg crveno-belih.

foto: Beta

- Nisu u svojim glavama završili sa utakmicom u Beogradu. Danas su želeli da se vrate u Beograd. Dva čoveka su nam ubacila 60 poena. Kad niste u kontaktu kako mi nismo bili u prvoj četvrtini, kada ljudi dođu do lakih poena i lakih šuteva - teško je posle ući u njihovo samopouzdanje. Isto se najbolje 'ubija' dobrom i agresivnom odbranom kakva se igra na ivici kontakta i faula. Mi smo to radili u prvoj utakmici i treba svi zajedno da sednemo i vidimo šta se to promenilo u odnosu na prvu utakmicu gde smo pokazali put i način kako da dobijemo - rekao je Alimpijević.

- Mi izuzetno cenimo ono što radi Mornar ove sezone. Četvrti su na tabeli. Jedini su tim uz nas koji još igra u Evropi. Igraju dobro cele sezone. Vide se dobre akcije koje su prilagođene za ovaj tim, gde im je pružena velika sloboda u šutu za tri poena - naveo je on.

BONUS VIDEO: Izjava navijača Srbije koji je došao u Kovilovo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.