NCAA: Lojola posle 55 godina  na F4, dok je Mičigen plasman izborio osmi put u istoriji! (FOTO) (VIDEO)
Prethodni put kada su se našli na Fajnal foru stigli su do titule, Foto: AP

koledž košarka

NCAA: Lojola posle 55 godina na F4, dok je Mičigen plasman izborio osmi put u istoriji! (FOTO) (VIDEO)

U poraženom sastavu je prednjačio Zejvier Snid sa 16 poena i šest skokova. Beri Braunje meč završio sa 14 poena, dok je Kemau Stouks zabeležio jedan poen manje.

Objavljeno: 15:33h

Tokom noći koja je iza nas odigrana su prva dva regionalna finala u koledž košarci, nakon kojih su poznata prva dva učesnika Fajnal fora NCAA lige. Lojola Čikago, 11. nosilac na Jugu, je savladala Kanzas Stejt sa 78:62 i tako se plasirala na završni turnir drugi put u svojoj istoriji, a prvi put posle 55 godina.

Prethodni put kada su se našli na Fajnal foru stigli su do titule. To se dogodilo daleke 1963. godine. Remblerse je do trijumfa u Elit Ejt fazi predvodio senior Ben Ričardson sa 23 poena, šest skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Markes Tauns, takođe senior, jedan od najboljih prijatelja Karla-Entonija Taunsa i njegov srednjoškolski drug, sa 13 poena, četiri uhvaćene lopte i tri asistencije. Donte Ingram je meč završio sa 12 poena i osam skokova.

U poraženom sastavu je prednjačio Zejvier Snid sa 16 poena i šest skokova. Beri Braunje meč završio sa 14 poena, dok je Kemau Stouks zabeležio jedan poen manje.

Rival ekipi Lojole u polufinalu će biti Mičigen, treći nosilac sa Zapada. Vulverinsi su u regionalnom finalu bili bolji od Floride Stejt rezultatom 58:54 i na taj način su izborili plasman na završni turnir posle pet godina pauze, a osmi put u istoriji.

Pobednike je predvodio Čarls Metjuz sa 17 poena i osam skokova, dok se u poraženom timu istakao Fil Kofer sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Preostala dva meča Elit Ejt faze NCAA turnira su na programu u nedelju.

Istok: 20:20 Vilanova (1) - Teksas Tek (3)

Srednji Zapad: 23:05 Kanzas (1) - Djuk (2)

BONUS VIDEO: Pogledajte kako se tetovira Ljubomir Fejsa

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.