Alimpijević iznenadio Delije pred meč sa Mornarom: Jedan igrač se vraća u 12, a tek šta je rekao za navijače... (FOTO)
Dušan Alimpijević, Foto: Beta

reč trenera

Alimpijević iznenadio Delije pred meč sa Mornarom: Jedan igrač se vraća u 12, a tek šta je rekao za navijače... (FOTO)

Crveno-beli su ubedljvio pobedili u prvoj utakmici rezultatom 91:63

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegovim košarkašima neće biti lako protiv Mornara jer nikoga nije lako pobediti četiri puta u sezoni.

- Nikoga nije lako pobediti četiri puta u jednoj sezoni, naročito ne ekipu koja igra dobru, lepu košarku, sa mnogo samopouzdanja u šutu za tri poena. Ne mislim da će biti lako. Oni isto tako imaju želju da ne budu četiri puta poraženi od iste ekipe u jednoj sezoni - rekao je Alimpijević.

Zvezdini košarkaši će u nedelju gostovati Mornaru u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige, u kojoj će pokušati da pobede i prođu dalje.

Crveno-beli su ubedljvio pobedili u prvoj utakmici rezultatom 91:63.

- Dosta toga zavisi, bez krivudanja od istine, od našeg starta i energije. Ne očekujem nimalo sličnu utakmicu kao prvu. Siguran sam da će oni pokazati drugačije lice, koje su mnogo puta pokazivali u Baru gde su pobeđivali ekipe koje su na papiru bili favoriti. Drugačije se ponašaju kod kuće, stvori se lep ambijent, naročito za nas jer smo u prošloj utakmici tamo imali dobar deo svoje publike i osećali smo se komotno - kazao je Alimpijević.

Zvezda će moći da računa na Milka Bjelicu koji će biti u sastavu pošto je propustio prethodnu utakmicu. Alimpijević će moći da računa na sve osim na Nemanju Dangubića, koji je verovatno završio sezonu.

- Bjelica je u sastavu, biće u 12. Ostalo je sve isto, svi su hvala Bogu dobro, osim Dangubića. To je već standardna stvar i tako ide do kraja, kako smo i pričali - naveo je trener beogradskog kluba.

On je rekao da ekipa uspešno izlazi iz ciklusa teških utakmica.

- Neke stvari smo uradili pametno jer u nedelju je za nas najvažnija od ovih pet utakmica u desetak dana. Prilično smo svesni koliko bi nam bilo važno da polufinalnu seriju završimo u dve utakmice - rekao je Alimpijević.

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić rekao je da je utakmica sa Mornarom trenutno najbitnija za njegovu ekipu.

- Najbitnija utakmica za nas. Istakli smo ciljeve na početku sezone i moramo da budemo koncentrisani u Baru i da pobedimo tu utakmicu, da polufinalnu seriju završimo u dve utakmice. Dole niko nije favorit, ali daćemo sve od sebe da već u Baru to završimo. Oni pune halu, igraju dobro kod kuće. Mnogi favoriti su padali tamo i neće biti lako - rekao je Dobrić.

Utakmica između Crvene zvezde i Mornara igraće se u nedelju od 20.00 u hali Topolica u Baru.

Alimpijević je pozvao navijače da podrže ekipu u Baru i izrazio nadu da će ispuniti halu jer su već "pokazali koliko znače" ekipi.

foto: EPA/Andrej Cukić

BONUS VIDEO: Izjava navijača Srbije koji je došao u Kovilovo

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.