CSKA nastavio da gazi, Unikahi malo jedan Nedović! Milutinov slomio Efes, Baskonija raznela Barsu! (VIDEO)
Foto: EPA

evroliga, 28. kolo

CSKA nastavio da gazi, Unikahi malo jedan Nedović! Milutinov slomio Efes, Baskonija raznela Barsu! (VIDEO)

Obe ekipe obezbedile su plasman u plej-of

Objavljeno:

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su na gostujućem terenu Himki sa 90:73 (29:17, 24:20, 15:21, 22:15), u utakmici 28. kola Evrolige. Nando De Kolo bio je najefikasniji u ekipi CSKA sa 17 poena, Otelo Hanter postigao je 16 poena uz sedam skokova, a Leo Vesterman 14 poena. Serhio Rodriges dodao je 11 poena i osam asistencija a Kori Higins 11 poena i pet asistencija.

U ekipi Himkija Aleksej Šved bio je najbolji sa 20 poena i osam asistencija, a Egor Vjalcev postigao je 13 poena. Srpski košarkaš Stefan Marković dodao je sedam poena uz po tri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Obe ekipe obezbedile su plasman u plej-of. CSKA je prvi na tabeli sa 23 pobede i pet poraza, a Himki zauzima šesto mesto sa 16 pobeda i 12 poraza.

foto: EPA/Carlos Diaz

Porazom od Bamberga 93:88 u 28. kolu Evrolige Unikaha je izgubila sve šanse da se domogne plasmana među osam najboljih.

Nemački tim je u prvoj četvrtini stekao dvocifrenu prednost i održavao je bez oscilacija sve do poslednjih pet minuta.

Nemanja Nedović je sa 13 poena u završnici doveo Unikahu na prag preokreta. Prišao je tim iz Malage na 87:86, tridesetak sekundi pre kraja, ali je u sledećem napadu Dorel Rajt pogodio trojku i odbranio trijumf Bamberga.

Veteran Riki Hikmen je sa 28 poena bio najefikasniji kod pobednika, Rajt je dodao 12 poena, Luka Mitrović sedam, a Dejan Musli šest poena, uz pet skokova.

foto: Fonet

U Unikahi je najbolji bio Nedović sa 26 poena (5/7 trojke) i pet asistencija. Mekalum je postigao 13 poena, a Dragan Milosavljević četiri poena.

foto: Reuters

Grčka ekipa u Pireju je pobedila turski Efes sa 89:82 u 28. kolu elitnog kontinentalnog košarkaškog takmičenja, a srpski centar bio je najbolji igrač u redovima crveno-belih.

Milutinov je na parketu proveo 27 minuta i za to vreme bio veoma blizu dabl-dabl učinka. Postigao je 20 poena i uhvatio osam lopti, a na to je dodao i dve asistencije i jednu ukradenu.

Po 17 poena u redovima pobednika postigli su iskusni Vasilis Spanulis i Janis Papapetru, dok je Jorgos Printezisdodao na to još 11 poena i osam skokova.

Dobru partiju u dresu Efesa imao je drugi srpski centar Vladimir Štimac koji je na parketu proveo 16 minuta i za to vreme zabeležio 10 poena i tri skoka.

U poslednjem meču dana Baskonija je slavila u Barseloni sa ubedljvih 86:73.

Johanes Vojtman i Vinsent Poarije su postigli po 17 poena u pobedničkoj ekipi, a sa druge strane najbolji je bio Petri Koponen sa 18 poena.

Pjer Oriola dodao je još 14.

EVROLIGA, 28. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Fenerbahče 63:80

Makabi - Panatinaikos 74:75

Real Madrid - Žalgiris 88:81

Olimpija - Valensija 89:93

Petak

Himki - CSKA 73:90

Brose Bamberg - Unikaha 93:88 Olimpijakos - Anadolu Efes 89:82 Barselona - Baskonija 73:86

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Delije poslale brutalnu poruku pred meč Srbije i tzv. Kosova

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.