DRAMA BIVŠEG KOŠARKAŠA PARTIZANA: Sekli mu grkljan da mu produže život na 15 minuta!
Košarka, Foto: Fonetap

ispovest

DRAMA BIVŠEG KOŠARKAŠA PARTIZANA: Sekli mu grkljan da mu produže život na 15 minuta!

Ovo sigurno niste znali

Objavljeno:

Moma Jakovljević, hirurg i nekadašnji lekar Partizana je u razgovoru za "Ekspres" otkrio svoj najdramatičniji momenat iz karijere.

Radi se o povredi nekadašnjeg centra crno-belih Zorana Stevanovića.

- Najteži trenutak u mojoj karijeri sportskog lekara Partizana bio je kada se u Rumi, na meči protiv Ive Borovice, povredio centar Zoran Stevanović. Njega je pod košem udario jedan od naših igrača i pomerio mu grkljan, hrskavicu (Adamovu jabučicu), u levu stranu. Zoran prilazi klupi, ne može da govori, jedva diše, gubi svest... Meni se noge osekle... Razmišljam da mu uradim na terenu seljačku traheotomiju, od vrha jabučice dva prsta dole da skalplelom probušim rupu, da uđe vazduh, da mu produžim život za 15-20 minuta dok ne stignemo do bolnice u Sremskoj Mitrovici, inače, ugušiće se čovek.

- Ja mu imeđu mišiča i grkljana gurnem levu ruku, nešto džaram i kažem terapeutu, "dodaj mi skalpel da napravim jednu rupicu''. To je opasno da se radi, ali nemam drugo rešenje. I ja muljam rukom, guram mišiće kao da masiram, ovaj mi već dodaje skalpel, i odjedanput, Stevanović guta knedlu i uzima vazduh. Počeo je ponovo da diše. Grkljan se vratio u normalu. To je moj najteži, ali i najsrećniji trenutak na parketu - rekao je Moma Jakovljević.

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša Crvene zvezde posle trijumfa nad Valensijom

(Espreso.co.rs/Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.