SAN JE ŽIV! Crvenoj zvezdi se otvorila vrata Top 8 Evrolige, ali... (VIDEO)
KK Crvena zvezda, Foto: Espreso

NEKAD DOBIJEŠ, NEKAD IZGUBIš

SAN JE ŽIV! Crvenoj zvezdi se otvorila vrata Top 8 Evrolige, ali... (VIDEO)

Mogla je i bolje da prođe posle sjajne igre protiv Valensije, ali nijednom poklonu ne treba gledati u zube

Objavljeno:

Kada je Crvena zvezda pobedila Valensiju, crveno-bela javnost se okrenula praćenju dve utakmice: Makabi - Himki i Baskonija - Žalgiris, pošto se crveno-beli sa Izraelcima, Bascima, ali i Unikahom koja igra u petak, bori za to osmo mesto koje vodi u plejof, tačnije, u Top 8.

U Tel Avivu su slavili košarkaši Himkija rezultatom 94:91 posle velike borbe, dok je Baskonija kod kuće bila bolja od Litvanaca sa ogromnih xx:xx. To je dobra vest za crveno-bele, jer im Makabi sada beži "samo" dve pobede.

Neizvesno je bilo tokom čitavog susreta u Izraelu, gosti iz Moskve su vodili nakon 20 minuta sa pet poena razlike, ali je Makabi zaigrao sjajno u trećoj deonici i na krilima Dešona Tomasa došao do preokreta.

Himki je i ovoga puta predvodio Aleksej Šved, on je upisao dabl dabl učinak od 22 poena i 12 asistencija. Efeikasniji je od njega bio Gil sa 24 poena, dok je 16 dodao Malkom Tomas. Dvocifren sa 10 i Vjaltsev dok je Stefan Marković upisao pet poena i pet asistencija. Za Makabi 25 poena je dao Pjer Džekson, 16 Dešon Tomas, 13 Deandre Kejn, po deset Noris Kol i Aleks Tajus.

Što se Baskonije tiče, ona je krajnje lagano slavila nad iznenađenjem Evrolige Žalgirisom sa 84:64. To je loša vest za izabranike Dušana Alimpijevića.

Ni u jednom momentu se pitanje pobednika nije postavljalo.

Džejson Grejndžer je predvodio domaće sa 20 poena, dok je 15 postigao Vensan Puarije. U poraženom sastavu tankih 11 postigao je Kevin Pengos, koji je sa tim učinkom bio najbolji strelac ekipe.

Takođe, veoma interesantan je i rezultat iz Pireja gde je Barse Svetislava Pešića slavila sa 90:63, što se tokom istorije veoma retko dešavalo (da neko razbije Olimpijakos u predgrađu Atine).

Puleni Svetislava Pešića su odigrali još jednu fantastičnu poslednju četvrtinu, postigli su 27 poena protiv jedne od najboljih odbrana u ligi, primili samo 11, te su na kraju ubedljivo slavili.

Barsu je predvodio Ante Tomić sa 19 poena i 10 skokova, pratio ga je Moerman sa 17 poena i 13 uhvaćenih lopti, 14 poena je dodao Koponen, 12 Oriola, dok je 13 uz sedam asistencija upisao Ertel. U ekipi Olimpijakosa po 14 poena Printezisa i Meklina, 10 je dodao Bili Spanulis.

U četvrtoj utakmici Bamberg je slavio nad Efesom sa 88:79.

BONUS VIDEO: Džejms Feldin posle pobede nad Valensijom i 30 postignutih poena

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.