Teodosić priznao: Zakasnio sam!
Miloš Teodosić, Foto: AP

žao mu je

Teodosić priznao: Zakasnio sam!

- Učim svakog dana. Ne mogu da vam kažem šta tačno, da li učim da šutiram drugačije, ali ovo u NBA je drugačija vrsta košark

Objavljeno:

Miloš Teodosić, kapiten naše košarkaške reprezentacije, pružio je protiv Orlanda jednu od najboljih partija otkako je stigao u NBA, ali je priznao da bi mu bilo draže da je u najjaču ligu na planeti došao dok je bio mlađi.

On je bio jedan od boljih igrača domaćih u trijumfu nad ekipom Medžika, ostrivši svoj drugi najbolji košgeterski učinak u dresu Klipersa, a četvrti kada se gledaju asistencije. Sve to, samo 24 sata posle pobede nad Klivlendom, takođe vrlo važne u borbi za plej-of.

- Moram da priznam da nije uvek lako motivisati se posle velike pobede kakvu smo mi imali protiv Kavalirsa, naročito zbog načina na koji smo je izvojevali. Klivlend je vodio skoro 48 minuta, a na kraju smo mi trijumfovali. I, već dan kasnije, izađete na parket, protiv novog rivala, ali izađete tako da imate istu želju, istu motivaciju... Teško je. Ali, pokazali smo pravi karakter i mnogo mi je drago što smo ostvarili novi uspeh - rekao je Teodosić Tomeru Azarliju, koji prati Kliperse za "Klač on point".

Naš reprezentativni plejmejker ističe da, iako je 19. marta 1987, dakle pre skoro 31 godinu rođen u Valjevu, i dalje ima šta da nauči o igri koju toliko voli:

- Učim svakog dana. Ne mogu da vam kažem šta tačno, da li učim da šutiram drugačije, ali ovo u NBA je drugačija vrsta košarke, pa se svakog dana uči nešto novo. Znam da sam u ligi u kojoj me svake večeri čeka neki sjajan igrač, na primer Kajri Irving, ali sam spreman. I spremam se - kaže naš reprezentativac.

Od onih koji tek treba da dođu u najjaču ligu sveta izdvaja jedno ime:

- Luka Dončić. On ima neverovatan talenat. Volim kako igra i verujem da će imati veliku NBA karijeru. Mada, iskreno, ne razmišljam baš mnogo o toj temi. Ali, kada već o njoj govorimo, treba reći da u NBA ligi uveliko ima odličnih evropskih igrača. Uostalom, Bogdan Bogdanović stvarno dobro igra, a prva mu je sezona. Ima mnogo kvalitetnih Evropljana ovde. Eto, i Boban Marjanović. On je stvarno sjajan igrač, dovoljno je samo da mu date loptu i on će već nešto korisno da uradi na parketu - rekao je Teodosić.

On je imao i poruku za mlade košarkaške nade koji maštaju da zaigraju u NBA ligi:

- Za evropske igrače bi bilo idealno da dođu kada imaju 23, ili 24 godine. Tada imaju vremena da se priviknu na ovu košarku, da očvrsnu svoje telo za ono što ih u NBA čeka. Da, mislim da je to idealno vreme za dolazak, do 24. godine otprilike - smatra naš as.

Iako ne skriva radost zbog toga što je u najjačem prvenstvu na svetu, žali za jednom činjenicom:

- Srećan sam što sam ovde i mislim da sam doneo pravu odluku da dođem. Ovo je najbolja liga na svetu, sa najboljim igračima na svetu. Stvarno sam srećan da sam baš sada baš tu, i što sam u prilici da igram sa svim tim košarkašima. Mada, iskreno, malo sam zakasnio sa dolaskom u NBA. Jer... Imam 30, 31 godinu. Bilo bi bolje da sam došao kao, recimo, 25-godišnjak, pa bih više mogao da radim i na svom telu i na svojoj igri. Ali, znate, bar sam došao. Da nisam, bilo bi mi žao što se nikada nisam oprobao u NBA ligi - rekao je kapiten "orlova" i organizator igre Klipersa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.