Od njega je sve zavisilo: Kako je Divac umalo upropastio dolazak Brajanta u Lejkerse!

Penzija bi sve promenila

Od njega je sve zavisilo: Kako je Divac umalo upropastio dolazak Brajanta u Lejkerse!

Interesantna priča stoji iza toga kako je legenda srpske košarke jedva pristala da bude trejdovana u Šarlot u zamenu za pravo na Kobija Brajanta na draftu
Objavljeno: 15:30h

Košarka će na kraju NBA sezone ostati bez jednog od najboljih - Kobija Brajanta, čoveka koji je pisao istoriju "magične igre pod obručima" sa Lejkersima. Ipak, mali broj ljudi zna da je malo falilo da od njegovog dolaska u Los Anđeles ne bude ništa i to zbog Srbina. I dok većina košarkaških zaljubljenika zna priču da je Vlade Divac morao biti trejdovan u Šarlot kako bi "jezerdžije" dobile pravo na 13. pika na draftu i izabrale Brajanta, veliki broj njih ne zna priču da je čitav trejd umalo propao upravo zbog legende naše košarke.

Bila je to 1996. godina i tadašnji generalni menadžer Lejkersa, Džeri Vest, odlučio je da renovira tim, podmladi ga, posle ere Medžika Džonsona sa kojim je Divac odlično sarađivao. Vestov plan je obuhvatao nekoliko delova, prvo da se oslobodi mesto u "seleri kepu" za dolazak perspektivnog centra iz Orlanda, Šakila O'Nila, a to se postiže trejdom Srbina koji bi mogao u Šarlot, a onda od Hornetsa uzeti prava na Kobija Brajanta, ali taj plan se nije svideo Divcu.
- Ja igram košarku iz zabave, a ovo nije zabavno. Da me je neko pitao da li ći ići tamo da igram košarku, rekao bih im da od toga nema ništa. Pričao sam sa mojom ženom i rekao joj da ću se penzionisati. To bi bilo loše, mrzeo bi me ceo grad - ispričao je jednom prilikom Divac. Sadašnji prvi operativac Sakramento Kingsa je u trenutku kada je čuo vest o mogućem trejdu bio na odmoru i ostao je zatečen njome, a odmah je obavestio upravu da hoće da se penzioniše.
Profimedia
- Bilo je kao da me je neko udario čekićem. Bilo je to prvi put u karijeri da se stvari odvijaju onako kako nisam planirao. Bio sam slomljen. Razmišljao sam. Nisam hteo da igram košarku zato što moram. Hoću da igram iz zabave. - Imao sam 28 godina i nisam želeo da idem negde gde će me prisiliti da igram i rekao sam mom agentu da ne idem u Šarlot. Voleo sam LA i Lejkerse. za svakog klinca koji je zaigrao košarku to je bio san, da igra sa Medžikom i ostalima - pričao je svoju priču Divac.
Deset dana posle drafta, Divac se vratio u "grad anđela" spreman da se penzioniše, ali je pristao da ode na ručak sa Džerijem Vestom posle čega je promenio mišljenje i otišao u Šarlot. - Ja i Džeri smo bili dobri. On me je sačekao na aerodromu kada sam dolazio. Bio je to emotivan sastanak i mnogo sam mu verovao. On je najbolji košarkaški um na svetu i kada ti Džeri kaže nešto, onda mu veruješ. Rekao mi je zašto ne odem tamo i pokušam i vidim da li će mi se svideti.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.