NIKOLA JOKIĆ IZABRAN U TOP 5! Srpski as dobio još jedno veliko priznanje! (FOTO) (VIDEO)
Top 5 igrača mlađih od 25 godina u NBA - Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis, Džoel Embid, Karl-Entoni Dejvis, Nikola Jokić, Foto: Printscreen/Twitter

I to smo znali

NIKOLA JOKIĆ IZABRAN U TOP 5! Srpski as dobio još jedno veliko priznanje! (FOTO) (VIDEO)

Ugledni "ESPN" je sastavio listu igrača koji predstavljaju najveću budućnost NBA

Objavljeno:

Pred Nikolom Jokićem je neverovatna budućnost u NBA i samo mu je nebo granica ukoliko nastavi da se ovako razvija i igra, a u to je ubeđeno i uredništvo uglednog američkog sportskog medija "ESPN".

Oni su sastavili listu igrača koji su budućnost svetske košarke, a imaju 25 godina i manje, i na toj listi je srpski reprezentativac stavljen na 5. poziciju.

Ispred njega su samo Janis Adetokumbo, Entoni Dejvis, Džoel Embid i Karl-Entoni Tauns.

Za srpskog košarkaša koji je nedavno napunio tek 23. godine se kaže da spada među retke centre koji mogu u ekipi da rade sve što je potrebno na terenu, a igra najvažniju ulogu u timu čiji je napad šesti najbolji u ligi.

Srbin gotovo iz nedelje u nedelju ispisuje po neku stranicu istorije najjače lige na svetu, a ove sezone čak uspeva da uradi neke stvari koje su jedino za rukom polazile legendarnom Viltu Čemberlenu pre više od pola veka.

Tokom čitave sezone ima prosek od 17,1 poen po meču, 6 asistencija i 10,5 skokova.

Evo i kompletne liste od 20 igrača za koje se smatra da su budućnost lige:

1. Janis Adetokumbo 2. Entoni Dejvis 3. Džoel Embid 4. Karl-Entoni Tauns 5. Nikola Jokic 6. Ben Simons 7. Kristaps Porzingis 8. Bredli Bil 9. Donovan Mičel 10. Devin Buker 11. Geri Heris 12. Andre Dramond 13. Klint Kapela 14. Džejson Tejtum 15. Oto Porter 16. Brendon Ingram 17. Stiven Adams 18. Lonzo Bol 19. Lauri Markanen 20. Džamal Mari 21. Eron Gordon 22. Džejlen Braun 23. Endru Vigins 24. Kajl Kuzma 25. Majls Tarner

BONUS VIDEO: Petar Strugar u specijalnoj akciji Partizana povodom 8. marta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.