Otkriven logo Evropskog prvenstva za košarkašice čiji je jedan od domaćina Srbija! (FOTO) (VIDEO)
Nataša Kovačević i Predrag Saša Danilović na promociji logoa za Evropsko prvenstvo za košarkašice, Foto: kss.rs

Simbolično 8. marta

Otkriven logo Evropskog prvenstva za košarkašice čiji je jedan od domaćina Srbija! (FOTO) (VIDEO)

Niš i Zrenjanin će biti domaćini dve grupe, a borbe za medalje ćemo gledati u „Beogradskoj Areni“

Objavljeno: 17:28h

U četvrtak 8. marta, simbolično na Dan žena, u „Kući košarke“ predstavljen je logo Evropskog prvenstva za košarkašice 2019. čiji će domaćini grupne faze biti Srbija i Letonija, dok će se završnica igrati u Beogradu.

Niš i Zrenjanin će biti domaćini dve grupe, a borbe za medalje ćemo gledati u „Beogradskoj Areni“.

Evropsko prvenstvo za košarkašice - logo
Evropsko prvenstvo za košarkašice - logofoto: Promo

Prisutnima se prvi obratio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

– Kao što znate, Srbija je sledeće godine domaćin Evropskog prvenstva za seniorke. Verujem da ćemo biti odlični organizatori. Pre toga ćemo organizovati još nekoliko velikih događaja, siguran sam da će sve to da bude kako treba. Nadam se da će, uz malo sreće i dobar rad, u šta ne sumnjam, naše devojke ostvariti dobar rezultat pred domaćom publikom.

Posle emitovanja promo video koji je napravila FIBA, generalni sekretar KSS Dejan Tomašević govorio je o detaljima vezanim za organizaciju Evropskog prvenstva.

– Evropsko prvenstvo počinje 27. juna i traje do 7. Jula 2019. godine. Jedan od najbiljnijih motiva što smo konkurisali za organizaciju ovog EP je što imamo dorbu ekipu i smatramo da, uz pomoć naših navijača možemo da dođemo do dobrih rezultata. Današnjim događajem promovišemo logo EP 2019. i za nas je ovo početak cele kampanje. Pozivam medije da podrže ceo ovaj projekat. Imamo dovoljno vremena, više od godinu dana, da se potrudimo da, pre svega, u dvoranama u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu bude puno publike. U prilog tome koliko se ozbiljno pristupa ovom događaju, sledeće nedelje predstavnici FIBA dolaze u obilazak dvorana i hotela u ova tri grada. Pozivam medije da podrže ovaj događaj i pozovu ljude iz ova tri grada da dođu u dvoranu i zajedno navijamo za naše devojke da ostvare što bolji plasman – rekao je Tomašević.

Nataša Kovačević
Nataša Kovačevićfoto: kss.rs

Promoter EP 2019. je Nataša Kovačević, ambasador FIBA, koja je sa našim srebrnim juniorkama sa EP 2017. Ivanom Katanić, Minom Đorđević i Martom Vulović predstavila novi logotip EP.

– Svi znamo da je Srbija zemlja košarke i dok sam odrastala to sam prvo naučila. Međutim, u periodu kada se o tome pričalo, uglavnom se to odnosilo na uspehe muške reprezentacije kojih je stvarno bilo mnogo. U proteklih par godina, ženska reprezentacija je marljivim, strpljivim i predanim radom uspela da se vrati na staze stare slave o kojima sam nekada imali priliku da slušam, Dakle, mogu da kažem da je naša reprezentacija vratila žensku srpsku košarku tamo gde joj je mesto. Ukazana nam je velika čast da organizujemo sledeće EP. Pobediti Rusiju u kandidaturi nije bilo nimalo lako. Sećam se, kada smo letos u Pragu ušli u prostoriju gde je zasedao Bord FIBA, koliku sam tremu imala. Međutim, naša ponuda je organizacijski bila toliko izvanredna, da uopšte nije bilo dileme ko će dobiti domaćinstvo, pa bih ovom prilikom čestitala celom timu KSS na tom radu i uspehu. Ovaj logotip za EP 2019. uz slogan „Take the crown“ nije nimalo slučajan, s obzirom na to da je baš kruna postala simbol po kome su naše reprezentativke poslednjih godina postale prepoznatljive. Vrlo sam srećna što nam je FIBA ukazala tu čast i prihvatila taj naš predlog. Za tu krunu naše dame će se boriti pred našom publikom, tako da želim da pozovem sve ljude da dođu i podrže devojke koje su to svojim radom i te kako zaslužile – rekla je Nataša.

BONUS VIDEO: Petar Strugar u specijalnoj akciji Partizana povodom 8. marta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.