JOKIĆ POPIO VASPITNU OD TRENERA: Ako ne daš sve od sebe na terenu, nećeš igrati! Ja nikome ništa ne dugujem!
Majk Meloun nije bio zadovoljan trudom i borbenošću koju je pokazao Nikola Jokić, Foto: Printscreen/nba.com

ne živi se od stare slave

JOKIĆ POPIO VASPITNU OD TRENERA: Ako ne daš sve od sebe na terenu, nećeš igrati! Ja nikome ništa ne dugujem!

Majk Meloun je bio vidno iznerviran nedostatkom borbenosti i želje svojih glavnih igrača na mestu protiv Dalasa

Objavljeno:

Od povratka Pola Milsapa u tim posle povrede, Nikola Jokić ne liči na sebe, a pogotovo ne na onog igrača koji je u februaru briljirao i bio jedan od najboljih igrača lige sa tri tripl-dabla zaredom.

Na sve to se sada nadovezala katastrofalno odigrana utakmica čitavog tima, novi poraz u nizu, i to od Dalasa, jednog od najslabijih timova u ligi, što je dovelo do teške situacije u borbi za mesto u plej-ofu na zapadu.

Srpski reprezentativac je na meču postigao za njega mizernih, 4 poena, 9 skokova i 5 asistencija. A trener ga je u celoj poslednjoj četvrtini ostavio na klupi, kao i sve ostale igrače iz startne postave.

Nikola Jokić je protiv Dalasa odigrao svoju verovatno najgoru utakmicu u sezoni
Nikola Jokić je protiv Dalasa odigrao svoju verovatno najgoru utakmicu u sezonifoto: AP

Majk Meloun je posle meča objasnio tu svoju odluku i jasno poručio da je to bila disciplinska i vaspitna mera prema onima koji nisu bili na visini svog zadatka, odnosno su pokazali malodušnost, neborbenost i nevoljnost da igraju, a među njima je svakako i Somborac.

- Trud je veliki deo naše igre i zbog toga sam igračima u četvrtoj četvrtini dao toliki kredit, jer su od početka se borili. malik Bizli, Barton, Heris, Lajls i Plamli su izašli na teren i borili se - rekao je Meloun i na taj način jasno stavio do znanja zašto nije bilo Jokića, Milsapa i ostalih u poslednjoj četvrtini.

Majk Meloun je žestoko kritikovao sve startere
Majk Meloun je žestoko kritikovao sve starterefoto: Fonetap/EPA/Erik S Lesser

- Moja poruka momcima je vrlo jednostavna - ovo večeras je bilo neprihvatljivo. Ostalo je još 19 utakmica, u kojima morate da se trudite i o takvim stvarima ne smete da pričate sada. Znate, jedna je stvar da promašite šuteve i grešite, a druga skroz kada izađete samo i jedva čekate kraj, i to je nešto što mi ne smemo sebi da priuštimo trenutno. Svaka utakmica, svaka četvrtina, svaki napad, svaka odbrana su suviše važni. Druga moja poruka im je da igramo sutra uveče novu utakmicu i imamo priliku za iskupljenje, protiv Klivlenda koji smo pobedili pre nekoliko dana.

- Gubiti je jedno, nekada ćete izgubiti, imaćete protivnike koji će igrati fantastično, ali večerašnji poraz nije nešto sa čime mogu da se pomirim - dodao je Meloun, a na konkretno pitanje zašto je Jokić bio na klupi u poslednjem periodu kratko je rekao "Moja odluka".

Nikola Jokić je dobio vaspitnu
Nikola Jokić je dobio vaspitnufoto: AP

I na kraju je dodao da ne sme postojati priče o individualnim utakmicama.

- Igramo za zajednički cilj i svaki igrač koji je pozvan da igra, bio starter ili rezervista, ima odgovornost prema saigraču do sebe, da izađe na teren i da sve od sebe. A trenutno ako ne izađete da date sve od sebe, vi nećete igrati. Mi ne dugujemo nikone ništa, svaki igrač duguje da izađe na teren i da sve od sebe. Ne pričam da pogodi svaki šut i ne greši, već da se bori, trudi i bude disciplinovan - rekao je između ostalog Meloun i tako poslao poruku Jokiću i ostalima.

BONUS VIDEO: Deca na dočeku Ivane Španović skandiraju njeno ime

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.