ŠTA JE TO TRENER URADIO NIKOLI JOKIĆU??? Skandal na utakmici protiv Dalasa, propast DENVER NAGETSA! (VIDEO)
Jokić igra mnogo lošije od povratka Milsapa, Foto: Fonetap

NBA LIGA

ŠTA JE TO TRENER URADIO NIKOLI JOKIĆU??? Skandal na utakmici protiv Dalasa, propast DENVER NAGETSA! (VIDEO)

- Ne znam šta da kažem, zaista ne znam šta da kažem - rekao je Jokić posle utakmice

Objavljeno: 07:55h

Sad je i zvanično: Denver Nagetsi i Nikola Jokić imaju ogromne probleme otkad se u tim vratio daleko najplaćeniji igrač, Pol Milsap.

Dok je Milsap bio na listi povređenih, Jokić je u proseku beležio zamalo pa tripl-dabl, a Nagetsi su neumoljivo pobeđivali i istakli kandidaturu čak za 3. mesto na tabeli.

Razlog: supertalentovani Jokić je bio sve i svja u timu: svaki napad je išao preko njega, a budući da je nesebičan, i ostali igrači su beležili najbolje proseke u karijerama, kad je reč o broju postignutih poena.

Povratkom Milsapa, međutim, trener Majk Meloun ima ideju da nešto promeni u timu koji pobeđuje, i nešto polazi po zlu.

Jokić više nije prva opcija u napadu, umesto njegove kreacije sada dominiraju unapred pripremljene akcije, na silu se traži zacementirana uloga Milsapa, hemija koju su klinci imali se ruši i...

I desio se Dalas, poraz od najslabijeg tima u ligi - sa 118:107.

Nikola Jokić je na ovom meču odigrao 29 minuta, šutirao 2-9, 0-4 za trojke, 0-1 bacanja, a završio je utakmicu sa, za njega mizernih, 4 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

Ali pravi skandal se desio u poslednjoj četvrtini, kad trener Meloun nije hteo da pusti Jokića u igru! Svog ubedljivo najboljeg igrača!

- Ne znam šta da kažem. Mislim da je to normalno. To je odluka trenera - rekao je Jokić.

Šta stoji iza svega ovoga, da li sukob Melouna i Jokića, da li uslovi u ugovoru Pola Milsapa, da li jednostano tupost i tvrdoglavost trenera Melouna, videćemo.

Na sreću Nagetsa, pa su i direktni konkurenti u borbi za 8. mesto, Teodosićevi i Marjanovićevi Klipersi, izgubili od Nju Orleansa, koji je izgleda i bez DeMarkusa Kazinsa osigurao plej-of, što niko nije očekivao.

Inače, Nagetse je "razbio" Jogi Ferel sa 24 poena, a 39-godišnji Novicki im je ubacio čak 5 trojki, i zabeležio 17 poena.

Meloun je bio ljut:

- Ne želim da omalovažim Dirka Novickog, ali postoji još samo jedna stvar koju on može da radi na najvišem nivou - a to je šut. I mi mu dozvolimo da ubaci 5 trojki - rekao je trener Denvera. - To se zove nedisciplina i to se dešava kad smo nedisciplinovani na gostovanjima.

Kod očajnih Nagetsa bolji od ostalih bio je Vilson Čendler, sa 21 poenom, Vil Barton je ubacio 16, a ostali su dali najviše do 12 poena.

Meloun je još jednom objasnio koliko je ljut:

- Večeras je bilo neoprostivo. Jedna stvar je da promašujete šuteve i pravite greške, ali potpuno druga stvar da izađete na parket i samo se pravite da igrate košarku. A to ne možemo sada da priuštimo.

Ni drugi "srpski" klub, Los Anđeles Klipersi, nisu uspeli: izgubili su sa 121:116 od direktnih konkurenata za plej-of, Nju Orleans Pelikansa.

Miloš Teodosić je na parketu bio 27 minuta, a za to vreme je šutirao 4-9, 1-5 za trojke, i zabeležio 9 poena, 3 skoka i 4 asistencije, ali i rekordno loš +- odnos od čak -26.

Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Dominantan igrač na ovoj utakmici bio je Entoni Dejvis, koji je zakopao Kliperse sa 41 poenom.

Kod tima iz LA, Tobajas Heris i Lu Vilijams su dali po 27 poena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.