Strašni Bogdanović razvaljuje sve redom, Leri Nens u tatinom dresu odigrao meč za pamćenje! Na Zapadu će biti haos u borbi za plej-of! (VIDEO)
Bojan Bogdanović i Leri Nens Džunior su odigrali mečeve karijera, Foto: AP

BIće, biće zanimljivo

Strašni Bogdanović razvaljuje sve redom, Leri Nens u tatinom dresu odigrao meč za pamćenje! Na Zapadu će biti haos u borbi za plej-of! (VIDEO)

Osam timova se bore za šest mesta u plej-ofu na Zapadu, a prethodne noći su i Juta i Portland ostvarili pobede

Objavljeno: 09:20h

Zanimljiva, zanimljiva noć u NBA je iza nas, iako nijedan od srpskih košarkaša se nije našao na parketu.

Pre svega je bilo interesantno u Klivlendu, jer su viđeni momenti koji ostaju u uspomenama svakog ljubitelja košarke, poput toga da legenda Kavalirsa Leri Nens gleda svog sina Lerija Nensa kako baš u dresu s njegovim brojem 22, koji je vraćen u upotrebu zbog dolaska Džuniora, razvaljuje Detroit 112:90 za izuzetno važnu pobedu domaćina u "Kviken louns areni".

Leri Nens Džunior je usled povrede Tristana Tompsona uskočio u startnu petorku i to mu je bila dovoljna motivacija da pokaže talenat koji u prethodnim sezonama u Lejkersima nikako nije dolazio do izražaja.

Sada je sa 22 poena i 15 skokova, što mu je rekord NBA karijere u oba slučaja, bio taj koji je predvodio Kavse do trijumfa nad Pistonsima, koji su s druge strane nastavili seriju poraza na gostovanjima koja traje sada već duže od dva meseca.

Uz Džuniora, tu je bio uvek raspoloženi Lebron Džejms sa 31 poenom, a dvocifreni su bili i Hud (13), Osman (12), Klarkson (11), Korver (11). Kod poraženih 25 poena Grifina i 15 Dramonda, svi ostali jednocifreni.

Bojan Bogdanović je u Indijani uhvatio u ovom delu sezone reklo bi se pravi ritam i na poslednjim utakmicama briljira, pa je tako bilo i sada protiv Milvokija, gde je povukao ekipu ka trijumfu 92:89.

Hrvatski reprezentativac je ubacio 29 poena čime je izjednačio rekord karijere i ujedno je imao ključni skok na meču u poslednjim trenucima meča.

Kao što rekosmo, u strašnoj je seriji, koja je počela 29. januara nakon utakmice protiv Šarlota kada nije dao ni poen, a od tada je na svih 13 uzastopnih mečeva imao dvocifreni učinak, a na 6 od tih 13 utakmica je ubacivao 20 i više poena.

Njegovoj sjajnoj partiji su pokušali da odgovore sa druge strane Bledso sa 26 poena i Adetokumbo sa 18, ali to je bilo nedovoljno.

Portland je ostvario jednu od najvažnijih pobeda, koja ih je čak digla na 3 mesto u zapadnoj konferenciji, gde je borba za plej-of izuzetno zanimljiva, pošto osim sigurnih Hjustona i Golden Stejta, za preostalih 6 pozicija se bori 8 ekipa i razlika maksimalna između njih je 4 pobede.

Zato je Blejzersima bilo važno da ne izgube od Lejkersa u Los Anđelesu i u tome su uspeli (108:103), a pre svih zahvaljujući fenomenalnom LIlardu koji je 19 od svojih 39 poena postigao u poslednjoj četvrtini.

Ubacio je čak i 15 uzastopnih poena kako bi na minut pre kraja doneo vođstvo na meču 104:103, a potom je uz pomoć ostalih saigrača, pre svih Mekoluma sa 22 i Nurkića sa 16 poena i 16 skokova, obezbedio pobedu koja život znači.

U redovima "jezerdžija" Džulijus Rendl je bio prilično razgoropađen sa 21 poenom i 9 skokova, ali ni to, ni 16 koševa Koldvela-Poupa, nisu pomogli da se produži njihova serija pobeda i na šesti meč u nizu.

I Juta je došla do važne pobede u borbi za plej-of na Zapadu, a koliko im je bila neophodna govori i to što je tenzija na terenu tokom meča sa Orlandom 94:80 bila prisutna od samog početka do poslednjeg minuta, iako je pobednik tada davo bio poznat.

Trener "džezera" Kvin Snajder je posle jednog dosuđenog faula protiv njegovog tima potpuno izgubio kontrolu i uleteo na teren da se svađa s sudijama zbog čega je 59 sekundi pre zvuka sirene morao da ode u svlačionicu uz gromoglasne aplauze domaće publike u Solt Lejk Sitiju.

Rudi Gober je bi centralna figura na ovom meču sa 21 poenom i 17 skokova, ali je fantastičnu podršku imao od ostalih saigrača, pre svih Džoa Inglsa sa 18, te Donovana Mičela sa 19, a po 12 su dodali Jerebko i Rubio.

Kod Orlanda Vučević najbolji sa 15 koševa.

NBA, rezultati:

Klivlend - Detroit 112:90

Indijana - Milvoki 92:89

Majami - Finiks 125:103

Čikago - Boston 89:105

San Antonio - Memfis 100:98

Juta - Orlando 94:80

LA Lejkers - Portland 103:108

BONUS VIDEO: Bakljada Delija pred gol Milana Rodića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.