2 DERBIJA - 2 TRILERA: Olimpijakos slomio PAO u produžetku, Fener dobio Real u Madridu, viđena i trojka kao Kecmanova! (FOTO)
Foto: EPA

EVROLIGA, 24. KOLO

2 DERBIJA - 2 TRILERA: Olimpijakos slomio PAO u produžetku, Fener dobio Real u Madridu, viđena i trojka kao Kecmanova! (FOTO)

Nik Kalates je meč završio sa 23 poena, 10 asistencija i 4 skoka, dok je Džejms Gist ubacio dva poena manje uz 6 skokova i 2 asistencije.

Objavljeno:

Dva velika derbija u 24. kolu Evrolige završena su posle drame!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su tek posle produžetaka svog velikog rivala ekipu Panatinaikosa rezultatom 87:85 u okviru 24. kola Evrolige.

Ekipa iz crveno-belog dela Atine je kontrolisala prvo poluvreme u nekoliko navrata imala i dvocifrenu prednost, ali je Panata u nastavku topila prednost večitog rivala i uspela da dođe do produžetaka.

Tokom dodatnih pet minuta Olimpijakos je uspeo da stigne do pobede i da prekine seriju Panatinaikosa koji je dobio poslednjih šest međusobnih mečeva sa gradskim rivalom. Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bio je Brajan Roberts sa 18 poena, a pratili su ga Jorgos Printezis (6 sk) i Vasilis Spanulis sa po 15 poena. Nikola Milutinov postigao je 4 poena i ostvario isti broj skokova za 23 minuta na parketu.

U poraženom sastavu dvojica sa više od 20 postignutih poena. Nik Kalates je meč završio sa 23 poena, 10 asistencija i 4 skoka, dok je Džejms Gist ubacio dva poena manje uz 6 skokova i 2 asistencije.

U Madridu, domaći Real je doživeo poraz pod šampiona Evrope, Fenerbahčea 86:83 u neviđenoj drami koja se dogodila u poslednjem minutu nakon neverovatnih grešaka koje su napravili gostujući igrači.

Odmah da kažemo i da je potez celog kola, ali verovatno i meseca izveo na ovom meču Bobi Dikson koji je sa polovine svoje polovine terena pogodio trojku u poslednjoj sekundi napada nakon što je Rendolf umalo ukrao loptu.

A kada igrač jednog tima pogodi takav šut, odmah je jasno da će ta ekipa teško izgubiti meč što se i na kraju dogodilo.

Ekipu Željka Obradovića su do trijumfa vodili Slukas sa 18 poena, Datome sa 17 i Nanali sa 16, dok je od srpskih internacionalaca Kalinić postigao 7 poena, a Gudurić pogodio samo jednu trojku.

U redovima Reala najbolji Džejsi Kerol sa 15, dok je Dončić postigao 14 i promašio trojku za produžetak nakon što je Slukas sa linije penala doneo 3 poena prednosti Feneru.

Evroliga, 24. kolo:

Četvrtak Žalgiris - Barselona 90:74 Makabi Tel Aviv - CSKA Moskva 73:93 Valensija - Brose Bamberg 86:70 Milano - Efes 77:64 Baskonija - Himki 87:77 Petak

Crvena zvezda - Unikaha 76:74 Panatinaikos - Olimpijakos 85:87 Real Madris - Fenerbahče 86:83

BONUS VIDEO: Milko Bjelica izjava posle pobede Zvezde nad Unikahom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.