I DALJE SE MOŽE U TOP 8: Žilava Unikaha se borila do poslednjeg daha u Pioniru, ali je Zvezda kraljica drame! (FOTO) (VIDEO)
Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Unikahu u 24. kolu Evrolige, Foto: Espreso

Evroliga, 24. kolo

I DALJE SE MOŽE U TOP 8: Žilava Unikaha se borila do poslednjeg daha u Pioniru, ali je Zvezda kraljica drame! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić" ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 21:12h

Pobeda, tako važna i tako potrebna košarkašima Crvene zvezde je ostvarena. Unikaha je pala u dvorani "Aleksandar Nikolić" 80:76 i time je prekinuta kriza rezultata na Malom Kalemegdanu.

Izuzetno neophodan trijumf, pre svega na psihičkom planu, je ovo za izabranike Dušana Alimpijevića, pre svega što je ostvaren na ne baš lak način, ali su igrači u crveno-belim dresovima uspeli da onda kad je najvažnije budu na visini zadatka.

Za košarkaše Crvene zvezde je meč sa Unikahom od izuzetnog značaja
Za košarkaše Crvene zvezde je meč sa Unikahom od izuzetnog značajafoto: Espreso

Odbrana je skoro pa od samog starta funkcionisala izuzetno dobro, međutim, veliki problemi su bili u napadu+, promašivali su se čak i ziceri i na osnovu toga je bilo jasno koliko je igračima poljuljano samopouzdanje.

Ipak, inspirisan je bio Tejlor Ročesti koji je uz pomoć Feldina vukao ekipu, a imali su i sreće da su i gosti bili prilično indisponirani ove večeri.

Nemanja Nedović neće moći da igra protiv svog bivšeg kluba
Nemanja Nedović neće moći da igra protiv svog bivšeg klubafoto: Espreso

Druga priča je viđena u trećoj četvrtini kada je u nekoliko navrata bila i dvocifrena prednost na strani šampiona Srbije, ali nisu nikako uspevali da i prelome protivnika i utakmicu, već su mu nekoliko puta u poslednjoj četvrtini dali nadu i šansu za povratak.

Domaći su u tim trenucima povukli mnogo jače, a izuzetno važnu trojku je pogodio Lazić na dva minuta do kraja kada se Unikaha primakla na -3, a nadovezali su se Ročesti i Bjelica.

Detalj sa meča Crvena zvezda - Unikaha
Detalj sa meča Crvena zvezda - Unikahafoto: Espreso

Ipak, nije moglo bez drame u samom finišu, jer su počeli previše da srljaju, šutiraju nerezonski i gube lopte, pa je u poslednjem minut istopljena solidna prednost i ušlo se u "penal završnicu".

Ročesti je bio siguran sa linije slobodnih bacanja za nedostižnih +4 na 8 sekundi pre kraja i doneo toliko željeni trijumf koji čuva nadu i o plasmanu u Top 8, jer je ovo deseti trijumf crveno-belih, a osmoplasirani Makabi ih ima 12 uz 6 kola do kraja.

Najbolji pojedinac u redovima crveno-belih bio je Ročesti sa 21 poenom, a dvocifreni su još bili Bjelica 13 poena (sve u drugom poluvremenu), Feldin 11 i Lazić 10.

KK Crvena zvezda - statistika
KK Crvena zvezda - statistikafoto: Printscreen/Euroleague.net

Kod gostiju, Dragan Milosavljević je pokazao da je uvek inspirisan protiv crveno-belih sa 12 poena, isto koliko je dao i Bruks, a Vačinski je ubacio 13.

KK Unikaha - statistika
KK Unikaha - statistikafoto: Printscreen/Euroleague.net

Sva dešavanja pre, tokom i posle utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić" ste pratili u "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

40. minut - KRAJ! Pobeda Zvezde, tačku je stavio Davidovac sa linije slobodnih bacanja, 80:76.

39. minut - Važna trojka najpre Lazića, a potom su preuzeli odgovornost Bjelica i Ročesti da odbiju i ovaj poslednji nalet gostiju za 76:70.

37. minut - Nije upalio tajm-aut Alimpijevića i igrači Zvezde i dalje nikako da uđu u ritam iz treće četvrtine, a to je naplatio sada Vačinski i potom Mekalum koji smanjuju na samo 69:66.

33. minut - Uh, uh, uh! zvezdi ovakvo srljanje i greške na startu poslednje deonice nikako nisu potrebne i zato je Alimpijević morao da zatraži tajm-aut. Za tri minuta nisu postigli ni poen, a već su ušli u bonus sa faulovima. Imaju sreće što gosti slabo izvode penale, 62:57.

29. minut - Povukao je sada Milko Bjelica sa 7 poena u ovoj četvrtini, baš kada je rtrebalo da se zaustavi povratnički pohod gostiju i opet stvori neka značajnija prednost, 59:50.

27. minut - Nekoliko praznih minuta hoda igrača Zvezde, što koristi Unikaha da preko Milosavljevića se spusti na samo 4 poena zaostatka, 54:50

23. minut - Odlično otvaranje drugog poluvremena crveno-belih. Na krilima inspirisanog Ročestija i trojkom Davidovca prvi put na meču odlaze na +10, 47:37.

20. minut - Kraj prvog poluvremena koje su najviše obeležile greške u napadu koje su pravili igrači Zvezde i to je razlog što nemaju veću prednost posle dve četvrtine. Ročesti za sada odličan sa već 13 poena. Rezultat ne poluvremenu je 40:37.

15. minut - Odbrana Zvezde izuzetno dobro funkcioniše, odlično uspevaju da zatvore rupe, ali napad je sada problem, pogotovo što nedostaje koncentracije, pa igrači u crveno-belim dresovima čak promašuju i zicere. Rezultat 30:30.

Detalj sa meča Crvena zvezda - Unikaha
Detalj sa meča Crvena zvezda - Unikahafoto: Espreso

12. minut - I dosta nervoze na parketu obe ekipe, greše i jedni i drugi, a nezadovoljan sudijskim odlukama Alimpijević je burno protestovao i zaradio tehničku grešku, te je Unikaha to iskoristila da povede 27:26.

10. minut - Gotova je prva četvrtina, u kojoj su obe ekipe igrale u naletima. Šteta što crveno-beli nisu mogli da bolje iskoriste neke kontre. Nerešen je rezultat 24:24, a po poenima su se već sada istakli Feldin sa s trojke i na drugoj strani Milosavljević sa 8 koševa.

7. minut - Odlična sada minijatura Feldina u dvadesetak sekundi, prvo blokada nad Ogastinom, a potom i pogođena trojka u napadu. Unikaha ima prednost 15:14.

KK Crvena zvezda - KK Unikaha
KK Crvena zvezda - KK Unikahafoto: Espreso

4. minut - Dobro su otvorili crveno-beli, najpre serijom 5:0 preko Ročestija i Lesora, ali je na drugoj strani odgovorio Milosavljević koji će sigurno biti inspirisan na ovom meču. Trenutni rezultat je 11:8 posle trojke Branka Lazića.

19.00 - Počela je utakmica.

18:54 - Specijalni gosti na ovom meču su juniori Crvene zvezde koji su prošle godine osvojili polufinalni turnir Evrolige i plasirali se na fajnal-for u Beogradu.

Juniorska ekipa Crvene zvezde
Juniorska ekipa Crvene zvezdefoto: Espreso

18:45 - Ono što jeste svakako za pokudu je to što je hala poluprazna, iako je igračima Zvezde više nego potrebna podrška njihovih navijača ne samo da bi stigli do pobede, već i iz drugih razloga.

Poluprazne tribine pred meč Crvena zvezda - Unikaha
Poluprazne tribine pred meč Crvena zvezda - Unikahafoto: Espreso
Poluprazne tribine pred meč Crvena zvezda - Unikaha
Poluprazne tribine pred meč Crvena zvezda - Unikahafoto: Espreso
Poluprazne tribine pred meč Crvena zvezda - Unikaha
Poluprazne tribine pred meč Crvena zvezda - Unikahafoto: Espreso

18:35 - Dragan Milosavljević nije dočekan prejakim zvižducima iako je bivši kapiten Partizana.

Dragan Milosavljević na zagrevanju
Dragan Milosavljević na zagrevanjufoto: Espreso

18:30 - S obzirom na to da je deo karijere proveo u Unikahi, Alen Omić je na zagrevanju ćaskao sa nekima od bivših saigrača.

Alen Omić ćaska sa bivšim saigračima iz Unikahe
Alen Omić ćaska sa bivšim saigračima iz Unikahefoto: Espreso
Alen Omić ćaska sa bivšim saigračima iz Unikahe
Alen Omić ćaska sa bivšim saigračima iz Unikahefoto: Espreso

BONUS VIDEO: Doček za Dragana Milosavljevića pred meč Crvena zvezda - Unikaha

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.