Nijedan budući reprezentativac Argentine više neće moći da nosi dres sa brojem 13! (VIDEO)
Navijači Argentine, Foto: Reuters

zaslužio je

Nijedan budući reprezentativac Argentine više neće moći da nosi dres sa brojem 13! (VIDEO)

U znak zahvalnosti za sve što je dao nacionalnom timu, priređena mu je ova čast

Objavljeno:

U reprezentaciji Argentine niko više neće nositi dres sa brojem 13.

To je odluka Košarkaškog saveza Argentine koja je doneta kao posebno priznanje za jednog od najboljih košarkaša koje je ta zemlja imala - Andresa Noćionija.

Svečana ceremonija povlačenja legendarne "trinaestice" održana je uoči početka meča kvalifikacija za Mundobasket između Argentine i Paragvaja, a dres je podignut u svodove dvorane u Buenos Ajresu.

- Osećaj je čudan, ovo je priznanje za sve moje saigrače iz reprezentacije - rekao je na događaju prisutni Noćioni, koji nikada, pa ni u poznim igračkim godinama nije odbijao poziv u nacionalni tim.

Od prošle godine u zvaničnoj penziji, legendarni igrač pripada nezabvoravnoj generaciji "gaučosa" sa Luisom Skolom, Manuom Đinobilijem, Fabrisiom Oberetom, Ugom Skonokinijem i ostalima koji su doneli najveće uspehe argentinskoj košarci, a posebno će biti upamćeni po zlatnoj olimpijskoj medalji osvojenoj u Atini 2004. godine.

Sa nacionalnim timom je osvojio ukupno 10 medalja, a u klupskoj karijeri je igrao za Taukeramiku, Čikago, Sakramento, Filadelfiju, a poslednje igračke godine je proveo u Realu sa kojim je postao šampion Evrope 2015. godine kada je bio proglašen i za MVP-ija fajnal fora.

BONUS VIDEO: Dušan Alimpijević posle finala Kupa Koraća

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.