NOĆ DRAŽENA PETROVIĆA U BRUKLINU: Suze, emocije i ponos - za sećanje na košarkaškog Mocarta! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter/@NBAHistory

Genije kakav se više ne rađa

NOĆ DRAŽENA PETROVIĆA U BRUKLINU: Suze, emocije i ponos - za sećanje na košarkaškog Mocarta! (FOTO) (VIDEO)

Netsi čuvaju uspomenu na legendarnog bivšeg igrača koji je tragično poginuo

Objavljeno:

Kažu da je bio najbolji koga je Evropa ikada imala i teško ćete naći nekog ko će vam reći suprotno, a kakav je bio govori to što legenda o njemu ni 25 godina posle njegove tragične pogibije ne bledi, a posebno je se sećaju tamo gde je košarka rođena, u SAD, u najjačoj ligi sveta.

Netsi, u njegovo vreme iz Nju Džerzija, a sada iz Bruklina oživeli su sećanje na košarkaškog genija, ili bolje reći "Mocarta" kako su ga prozvali novinari - Dražena Petrovića.

U večeri kada su igrali protiv Čikaga između ponedeljka i utorka sve je bilo posvećeno legendarnom jugoslovenskom i hrvatskom reprezentativcu koji je pogunio tragično u junu 1993. godine u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

A bio je na putu da postane jedan od najboljih igrača u NBA noseći dres "mrežica" u kojima je tih sezona pre tragičnog događaja, briljirao i oduševljavao sve, u trenucima kada je NBA možda bila i nikad punija brutalnih igrača.

Specijalni gost je bila njegova majka, Biserka Petrović, koja je na poklon dobila loptu sa potpisima svih igrača iz sadašnje ekipe Netsa, a koja će verovatno biti stavljena u Draženov muzej o kome ona vodi računa.

Gledaoci sa svih tribina su ustali u tim trenucima i gromoglasnim aplauzima pozdravili majku igrača koji je tako mnogo mogao da da čitavoj franšizi.

Pre toga su oni stariji, koji se sećaju Draženovih igara u Netsima su dobili priliku da evociraju uspomene, a oni mlađi da vide kakva je igračina bio, kroz brojne video klipove sa njegovim potezima koji su emitovani na video bimu.

BONUS VIDEO: DA LI JE OVO NAJGLUPLJI ILI NAJŽEDNIJI GOLMAN NA SVETU?!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.