Čović: Zvezda je podnela krivičnu prijavu! Ja sam Ćoki, onaj ko je ukrao pare sa Kosova, ali svakog mogu da pogledam u oči! (VIDEO)
Foto: Kurir.rs

JAKO!

Čović: Zvezda je podnela krivičnu prijavu! Ja sam Ćoki, onaj ko je ukrao pare sa Kosova, ali svakog mogu da pogledam u oči! (VIDEO)

- Istina je, razmišljam o odlasku iz kluba - rekao je Čović

Objavljeno: 15:58h

Povodom pisanja srpskih medija o haosu u svlačionici Crvene zvezde, Nebojša Čović je sazvao vanrednu pres konferenciju kako bi razjasnio sve.

- Ovo što ide u javnost već je prešlo svaku meru. Ugrožava naše funkcionisanje. Moje razmišljanje je bilo da dignem ruke. Ja razumem da mediji služe i za spinovanje, da se prikrije ono sramotno skidanje pločica. Da je neko hteo da razmišlja o tome što se po vama desilo posle utakmice Zvezda - Borac, valjda bi mu bilo jasno sve. Trener i kapiten su zajedno držali pres konferenciju. Sve što nam se permanentno radi i potura je smešno. U ovim okolnostima raditi je gotovo nemoguće. Kome to ne prijaju uspesi Zvezde. Mi smo jedini sportski klub u Srbiji koji čeka proleće u Evropi - rekao je Čović.

foto: kkpartizan.rs

Osvrnuo se i na pehar koji je oskrnavljen.

- Promenile su se mnoge uprave u Zvezdi, promeniće se i ova! Znam da mnogima u Srbiji ne prija uspeh. Što ne pitate ko je koliko dobio para? Imate dobre informacije, sve znate, što se plašite da objavite imena ovih bolesnika koji su uradili ovo sa peharom, nego i u tom delu pokušavamo da skinemo i da poredimo sa 2014. godinom, kada se dogodio incident sa kojim klub i uprava nemaju nikakve veze. On je tada ukraden. Da ga je primio naš kapiten, mi bismo imali odgovornost. Pehar su ukrali navijači, što je suštinski različito na ono što se dogodilo posle Niša. Pehar je dodeljen i od tog trenutka klub snosi odgovornost. Ko je prvi u odgovornosti? Pa, predsednik kluba. Čini mi se da to želimo da spinujemo, izmišljajući razne afere. Zvezda je podnela krivičnu prijavu pred prvim osnovnim tužilaštvom oko tog skidanja pločica. Prijava je podneta protiv NN lica, ne protiv nekoga konkretnog. Hajde, napišite ta imena, ali možda to i ne smete da objavite. Čini se da sa onim nožem počinilac stručno skida pločice.

foto: Dado Đilas

Upitali su ga i da li razmišlja o odlasku iz kluba.

- Istina je, razmišljam o tome. Razlog tome je što ovo već postaje mazohizam. Svaki dan imate raznorazne komentare, napade… Da li sam dobro uradio ovo ili ono. Sve je to u redu, samo nemojte da izmišljamo stvari. Videćemo, prvo da završimo sezonu - rekao je Čović.

- Ja sam razmišljao da napravim kadrovske promene, ako je stvarno bilo problema, da zamolim Lazu i Dušana da istupe. Stalno pravimo neke dezinformacije. Ima ljudi za koje ja mislim da su jako bolesni, kao što je Nemanja Perić. Ja sam Čovke, Ćoki, onaj što je pokrao pare sa Kosova. On je ozbiljan bolesnik, pomozite čoveku. Upotrebiću reč bližu žargonu - on je bolid. Bot bolid. A, da ne pričamo o tome da se šuška da je za podliv ispod Alimpijevićevog oka odgovoran Lazić. Neka se njih dvojica obuku u bokserske rukavice, pa da vidimo ko će koga više da naplavi.

- Takođe, ispunili smo obećanje da će Zvezda učestvovati na završnom turniru Evrolige u Beogradu. Juniori će igrati tamo.

foto: Saša Pavlić Koky

Osvrnuo se i na suprugu.

- Zamolila me je da prenesem njeno izvinjenje onom bravaru, limaru sa pločicama. Niko od medija ne pominje kada nju vređaju. Oni sa Arene kažu da ako pomenu, vređanje bi postalo još veće. Kada se navijači kazne zbog vređanja, krenućemo ka normali.

foto: Espreso

Ekipa Crvene zvezde izgubila je finale Kupa od Partizana, a potom par dana kasnije i meč protiv Bamberga u Nemačkoj.

- Izgubili smo Kup, utakmicu od Bamberga u Evroligi, na početku sezone nam je montirano da moramo na "fajnal ejt", ali mi, kao "državni projekat" kako nas zovete, nemamo pare. To je kao neuspeh. Pa, uspeh je što smo uopšte u 16. Sa uslovima, finansijama koje imamo. Kad smo izgubili Kup kao da je palo nebo. Jasno smo rekli da idemo u novi ciklus. Na kraju mi nije jasno ako zovete i pitate za ovakve stvari, i dobijete odgovor da nije istina, a ipak objavite, onda mogu samo da kažem da je u pitanju naručen tekst. Moraćemo da preuzmemo određene mere.

foto: Dado Đilas

Na red je došla i priča o ugovorima igrača Crvene zvezde, i dotakao se priče o Kirilenku koji se nalazio u Partizanu pre nekoliko godina, ali zvanično nije debitovao.

- U toj ulici Strahinjića bana je nenormalna koncentracija ološa. Šta mi imamo da krijemo, od čega da se krijemo? Priča o Perinim ugovorima je smešna. Njegov ugovor sa Zvezdom je 150.000 evra i on je tu.

- Za svakog možemo da pišemo i da je ubica i da je lopov. Nisam ja Alimpijevića doveo zbog oca sa kojim sam bio u SPS. Jedva smo se poznavali. Iz te stranke sam istupio jer nisam hteo da potpišem izbornu krađu u Beogradu. UPPR smo uradili u skladu sa zakonom, a drugi to ne mogu. Jer moraju da se daju svi papiri, pa da se onda otkriju razne malverzacije. Kirilenko je bio u Partizanu? U Savezu je izgubljena sva dokumentacija.

foto: Beta

Pero Antić je "osuđen" da je dao žuti karton Alimpijeviću, a posle žutog ide i crveni, dok je Branko Lazić "kriv" za masnicu ispod oka Alimpijevića koju je navodno dobio u Nišu na Kupu Radivoja Koraća.

- Neka Pero kaže da li je dao žuti karton treneru, i nek Branko kaže kojom rukom je udario trenera.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.