KO JE ALEKSA AVRAMOVIĆ, HEROJ NACIJE? Zvezda i Partizan se otimali oko njega, prao ruke u Moravi, dobio OZBILJNE BATINE u Nišu... (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

ČUDAN PUT DO ZVEZDA

KO JE ALEKSA AVRAMOVIĆ, HEROJ NACIJE? Zvezda i Partizan se otimali oko njega, prao ruke u Moravi, dobio OZBILJNE BATINE u Nišu... (VIDEO)

A, zna se - ko u Moravi ruke okvasi, košarku ima u malom prstu!

Objavljeno: 10:41h

Nadaleko je poznata priča da se najveći biseri srpske košarke ne stvaraju samo u Beogradu, kao najvećem košarkaškom centru Balkana, već i duboko u srcu Srbije. Jedna takva fabrika nalazi se i u Čačku, gradu koji spada u red bogatih škola koje su srpskom pružile više od drugih.

Dragan Kićanović, Željko Obradović, Miroslav Radošević, Miloš Teodosić, Haris Brkić, Dejan Tomašević, Uroš Tripković, Zoran Erceg, Duško Savanović, Miroslav Raduljica... Mnogi od ovih igrača ponikli su pokraj Morave, a oni koji nisu, tamo su pravili prve prave košarkašk korake, a tako i novi heroj nacije Aleksa Avramović, koji je Austrijancima ubacio onu nerealnu trojku u smiraj kvalfikacionog meča.

Ovaj momak rođen 1994. godine je u žižu javnosti prvi put dospeo posle vanvremenskog izdanja protiv Mladosti 2016. - sa ubačenih 47 poena (10/11 za jedan, 8/10 za dva, 7/11 za tri), pa 12 skokova i šest asistencija, sa ukupnim indeksom 63 tada

Tada su za njega počeli da se otimaju najveći srpski klubovi, bar prema rečima njegovog trenera - Partizan, Crvena zvezda i Mega Leks. Međutim, najbliži dovođenju bio je Partizan, ali nije uspeo da ga privoli u svoje redove, već se momak odlučio za italijanski Vareze.

- Šta je bilo bilo je. Kad se pojavila ponuda Varezea za mene je to bilo to. I u razgovoru sa mojim menadžerom Miškom Ražnatovićem izrazio sam želju da odem u Španiju ili Italiju. Eto, dogodio se Vareze i stvarno sam presrećan. Jedva čekam sredinu avgusta kad počinju pripreme - istakao je jednom prilikom Aleksa Avramović u razgovoru za MOZZART Sport, portal koji uvek ima najbolje informacije vezane za čačansku košarku.

Pre odlaska u Italiju, nastupao je u Superligi u dresu Borca, a pre dve godine je istakao da najveću zahvalnost za uspeh u karijeri duguje tadašnjen treneru Čačana Rašku Bojiću.

- Kad je Bojić preuzeo kormilo tima, stavio me je u prvi plan, praktično proigrao sam kod njega. Hvala treneru Bojiću za sve!

Međutim, nije sve u njegovoj karijeri u Srbiji bilo tako bajno, kao što može da se nasluti iz prethodnih pasusa. Bilo je tu i teških, ali i bolnih momenata.

Tokom jednog meča KLS, on je bukvalno prebijen. Sve se dešavalo u Nišu, interesantno, jednoj od najmiroljubivijih košarkaških sredina.

- Nezadovoljni kretanjem rezultata domaći košarkaši Konstantina su igrali preoštro i pregrubo. Tokom utakmice su najviše oštrine usmerili na našeg najboljeg igrača Avramovića. Tukli su ga, sevali su laktovi i čekali situaciju da ga povrede. Domaćini nisu umeli da sportski istrpe poraz, a poznato je da su u Čačku, u našoj dvorani pobeđivali, i da su tad naše ruke služile jedino da ih, kao pobednike, nagradimo aplauzima. Borac će se javnosti obratiti i zvaničnim saopštenjem - rekao je te 2015. godine tadašnji član Upravnog odbora Borca Predrag Pantović.

Kao što smo već rekli, iz Borca je prešao u Vareze za koji je takođe nekoliko puta postigao preko 20 poena, nastavivši partije iz KLS i Superlige.

- Svi su me odlično prihvatili, uprava, treneri, saigrači, publika… Prelepo je igrati pred punim tribinama, pogotovu kad te svi vole - pričao je o svom boravku u Italiji.

A, sada, posle trnja domaće i italijanske košarke opet je dospeo u žižu javnosti onom magičnom trojkom protiv fenjeraša Austrije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada je našem timu doneo neočekivano dramatičnu povredu.

Jasno je - ko u Moravi ruke opere, taj košarku ceo život ima u malom prstu. Izgleda da ih je Avramović svakodnevno prao, pošto se preko noći pretvorio u heroja nacije!

- Dobra je ta šala za ruke u Moravi, ali daleko sam ja od takvih veličina. Sad kad čitam naslove koje ste pomenuli još nisam svestan šta se dešava. Ipak, osećaj je fantastičan. Mislim, za ovo treniraš košarku. Ja 15 godina treniram da bih sada doživeo da obučem dres Srbije i eto da dođe pobeda posle moje trojke. Sad kad pogledam, dosta sam i grešio tokom meča, ali verujte, sve od prevelike želje. Jer, imao sam osećaj da ću halu da preskočim.

Svaka mu čast i želimo mu još puno ovako ludih i teških "klač" pogodaka!

BONUS VIDEO: Stanje terena u Subotici pred meč Spartak - Crvena zvezda

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.