I TO SE DOGODILO! Ol star utakmica odlučena dobrom odbranom! (VIDEO)
Durent i Lebron čuvaju Karija u poslednjem napadu, Foto: EPA/Mike Nelson

SVE SE PROMENILO

I TO SE DOGODILO! Ol star utakmica odlučena dobrom odbranom! (VIDEO)

Kari je pokušao da uzme šut za tri u poslednjim sekundama, ali su se Lebron i Durent stuštili na njega, pa od tog pokušaja nije bilo ništa!

Objavljeno: 11:30h

Los Anđeles je gledao najčudniju Ol star utakmicu u istoriji košarke, a pre ovoga ih je već gledao pet.

Tim Lebrona Džejmsa slavio je nad timom Stefa Karija u novom formatu Ol star utakmice (po prvi put nije se igralo Istok-Zapad, već su najbolji pojedinci birali svoje igrače) rezultatom 148:145 posle dramatične završnice i odlično odigrane odbrane (da, odbrana na Ol star utakmici!!!) u poslednjem napadu.

Najbolji pojedinac je, normalno, bio Lebron Džejms koji je ubacio 29 poena, uz to da je njegovo polaganje donelo preokret timu koji je Kralj sastavio, iako su Stefovi momci imali i +11 tokom poslednje deonice. Bio je to treći put da se on okitio titulom MVP na Ol staru.

Džek Nikolson na Ol star utakmici
Džek Nikolson na Ol star utakmici foto: EPA/Mike Nelson

Posle dužeg vremena imali smo prilike da gledamo rezultatski interesantnu utakmicu "svih zvezda", u kojoj nažalost nije bilo srpskih igrača, ali su Goran Dragić i Janis Adetokumbo branili čast balkanske košarke.

Posle 66 izdanja ove utakmice, ovo je zaista bila jedna od takmičarski najinteresantnijih. Timovi su se smenjivali u vođstvu gotovo sve vreme, pa se može reći da je eksperiment NBA lige uspeo da osveži ovaj pomalo "ustajali" format.

Kao što smo već pomenuli, ali ne škodi da kažemo opet, UTAKMICA JE DOBIJENA DOBRO ODIGRANOM ODBRANOM! Verovatno i po prvi put u istoriji. U poslednjem napadu, Stef Kari je pokušao da uzme trojku, ali su Džejms i Kevin Durent sprečili šut.

Demar Derozan zakucava na Ol star utakmici
Demar Derozan zakucava na Ol star utakmici foto: EPA/Bob Donnan Pool

- Stef i ja smo na sebe preuzeli odgovornost da promenimo format ove utakmice - rekao je veoma zadovoljni Kralj Džejms.

Nijedna ekipa nije dopuštala previše lakih šuteva tokom cele utakmice, a interesantno je i to da je Lebronova ekipa čak krajem prvog poluvremena igrala i presing.

- Kada nam je bilo potrebno, igrali smo odličnu odbranu - rekao je Rasel Vestbruk, koji se ponovo našao u istoj ekipi sa Kej Dijem, svojim bivšim partnerom iz Oklahome.

Majkl Džordan na Ol staru
Majkl Džordan na Ol staru foto: AP

Naravno, opuštenost Ol star utakmice se osećala u Stejpls Centru, pa je Kari čak tokom treće četvrtine jeo kokice na klupi. Svaki član pobedničkog tima uzeo je po 100.000 dolara, a očekivane tenzije među pojedincima nije bilo. Tu se misli na Lebrona i Kajrija Irvinga, kao i na Vestbruka i Durenta, rastavljene tandeme superstarova, koji su prethodnih sezona harali zajedno, ali su onda "raskinuli".

Kod poraženih, Embid je ubacio 19 poena, Tauns 17, Harden 12, Kari 11

Uz Lebrona, kod pobednika su najefikasniji bili Durent sa 29, Pol Džordž je ubacio 16...

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana podižu Žućkovu levicu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.