EVROPA SE BORI ZA NACIONALNE KUPOVE: Šokovi u Izraelu, Turskoj i Španiji! Nedović nije mogao s Realom! (VIDEO)
Nemanja Nedović, Foto: EPA/Carlos Diaz

Borba za prvi trofej u sezoni

EVROPA SE BORI ZA NACIONALNE KUPOVE: Šokovi u Izraelu, Turskoj i Španiji! Nedović nije mogao s Realom! (VIDEO)

Ove nedelje se igraju završni turniri nacionalnih Kupova u Španiji, Turskoj, Izraelu, Nemačkoj, Italiji

Objavljeno:

Ove nedelje i tokom vikenda širom Evrope će se igrati završni turniri nacionalnih Kupova, koji su negde već počeli, a negde već završeni.

Izrael je, recimo, dobio novog osvajača Kupa i to senzacionalnog, pošto je Hapoel iz Holona pobedio u finalu favorizovani Makabi iz Tel Aviva i to košem sekund pre kraja.

Glen Rajs je u padu pogodio za slavlje 86:84 i posle sedam godina oduzeo taj trofej "ponosu Izraela".

U Španiji je počelo takmičenje u Kupu kralja, i već u četvrtfinalu je bio prvi derbi između Real Madrida i Unikahe, koji je završen trijumfom "kraljevskog kluba" 89:84.

Igrači iz Malage su sami krivi za poraz jer su imali prednost tokom većeg dela meča, u pojedinim momentima čak 9 poena vođstva, ali je Real preko Kampaca i Tompkinsa preokrenuo.

Argentinac je bio najefikasniji sa 18 poena, Tompkins je dodao 14, a u redovima Unikahe, naš Nemanja Nedović je postigao 11, Dragan Milosavljević nije ni ulazio u igru, a najbolji je bio Suarez sa 17 poena.

Branilac trofeja će u polufinalu igrati protiv Tenerifa koji su iznenadili evroligaša Valensiju 79:72.

Ekipi sa Kanarskih ostrva je pobedu doneo Abromaitis koji je postigao sve poene u završnici i završio meč sa 15 poena, dok je Ponitka ubacio 14. Erik Grin je sa 14 koševa bio najefikasniji kod Valensije.

U druga dva četvrtfinala, u petak, sastaju se Barselona - Baskonija i Gran Kanarija - Fuenlabrada.

U Turskoj smo već imali šok u četvrtfinalu kada je u derbiju Efes izbacio Fenerbahče i u za mesto u finalu će se boriti protiv Darušafake koja je izbacila Eskišehir.

Drugi polufinalni par biće Bešiktaš i Tofaš.

Crno-beli iz Istanbula su izbacili branioca trofeja Banvit 80:63, predvođen Di Džej Stroberijem i Erlom Klarkom sa po 14 postignutih poen, dok su Adonis Tomas i Damijan Kulig dali po 16 za poraženu ekipu.

U triler meču Tofaš je u poslednjim sekundama došao do pobede nad Sakarijom i plasmana u polufinale, a sve zahvaljujući neverovatnoj partiji Samija Mehije.

Amerikanac dominikanskog porekla je preokrenuo rezultat trojkom na pola minuta pre kraja, a ukupno je postigao 29 poena i imao 7 skokova na ovom meču. Pratio ga je Toni Kroker sa 15.

BONUS VIDEO: Južna tribina poziva na pevanje, zapad uzvraća zvižducima na Partizan - Viktorija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.