MELOUN O JOKIĆU: Znate, trenirao sam Karija i Lebrona?! Veličina se odmah prepoznaje!
Nikola Jokić i Majk Meloun na treningu, Foto: Printscreen/Youtube/Denver Nuggets

Nikad nije video takvo nešto

MELOUN O JOKIĆU: Znate, trenirao sam Karija i Lebrona?! Veličina se odmah prepoznaje!

Treneru Nagetsa Nikola ne dozvoljava da bude objektivan čak ni kada on to želi iskreno iz srca

Objavljeno:

Nije više uopšte nikakvo iznenađenje što Nikola Jokić odigra utakmicu iz snova i stane rame uz rame najvećim legendama NBA lige, jer je momak jednostavno predodređen za velika dela i stvoren za košarku.

To sada već sezonama govori njegov trener Majk Meloun, koji i ma koliko se trudio da bude objetkivan, to ne može, tačnije ne dozvoljava mu srpski reprezentativac koji i njega samog impresionira iz meča u meč.

Tako je bilo i posle duela sa Baksima koji je div iz Sombora maltene počistio sa parketa upisavši se u istoriju kao čovek sa najbrže ostvarenim tripl-dablom i učinkom od 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija na kraju meča.

Majk Meloun prepoznao je odmah veličinu u Nikoli Jokiću
Majk Meloun prepoznao je odmah veličinu u Nikoli Jokićufoto: AP

- Slično je kao kada sam imao sreću da treniram momke kao što su Lebron, Kris Pol ili Stef Kari. Veličina se prepoznaje. Postoje momenti u meču kada si toliko fokusiran na sadašnjost i samo brineš kako da odbraniš sledeći napad, ali neke stvari koje on radi, kako uvek odabere pravo rešenje iznova i iznova i kako čini saigrače boljima… Divim se tim stvarima, priznajem ih - rekao je Meloun posle istorijske partije "Džokera".

- Niko u našoj organizaciji to ne uzima zdravo za gotovo. Osećamo da imamo najdinamičnijeg, najboljeg kreatora i najboljeg mladog igrača u NBA. Biće vrlo zabavno rasti sa njime i da vidimo gde ćemo odvesti ovaj tim. Nikada nisam prisustvovao bilo čemu sličnom onome što se desilo večeras - dodao je strateg Nagetsa.

Nikola Jokić je odigrao istorijski meč protiv Milvokija
Nikola Jokić je odigrao istorijski meč protiv Milvokijafoto: Reuters

Jedan od onih koje Nikola na terenu čini boljima i koji cvetaju uz njega jeste Džamal Mari.

- Mogu da mislim o poenima jer znam daće on biti nesebičan, da će uvek uraditi pravu stvar i pronaći saigrača. Svi smo agresivni i lako nam je da igramo ‘kroz‘ njega. Veoma je nesebičan – dodaš mu loptu i znaš da ćeš je dobiti nazad. Znaš da treba da se krećeš bez lopte jer će ti dodati - rekao je Jokićev saigrač.

BONUS VIDEO: Milan Mitrović posle utakmice sa Viktorijom iz Plzenja

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.