Priča koja će nas uvek intrigirati: Sećate li se kada je Džordan nosio broj 12? (VIDEO)

Da li je to donelo nesreću Bulsima

Priča koja će nas uvek intrigirati: Sećate li se kada je Džordan nosio broj 12? (VIDEO)

Samo oni najzagriženiji košarkaški fanatici sećaju se ili znaju za taj meč protiv Orlanda kada "Leteći Majk" nije imao svoj zaštitni znak, a Čikago na čudan način izgubio meč
Objavljeno: 17:50h

Bilo da ste ljubitelj sporta ili da ga pratite samo onako ovlaš, nemamo dileme da vam je prva asocijacija kada vidite broj 23 - Majkl Džordan. To je jednostavno simbol za najboljeg košarkaša svih vremena, iako je u jednom periodu karijere nosio i 45. Ipak, samo oni najzagriženiji košarkaški fanatici znaju ili se sećaju te jedne utakmice kada je "Leteći Majk" igra u dresu bez imena, a pozadi je pisao samo broj 12. Bilo je to u duelu Bulsa i Medžika u Orlandu, a čitava dvorana, gledaoci, komentatori i novinari su se pitali zašto ne nosi svoju "dvadesettrojku".

Mnogo teorija se pojavilo posle toga i mnoge i dan-danas su aktuelne oko toga zašto je Majk nosio bezimenu dvanaesticu te večeri, ali jedna priča je nekako najrealnija. Kako svedoče neki učesnici u tom događaju, legendarni dres sa brojem 23 je tog dana bio ukraden, a Čikago nije poneo rezervni. Međutim, ono što je najčudnije jeste da se nigde u dvorani, niti oko nje, ni kod navijača nije mogla naći čak ni kopija tog dresa, iako su se svi rastrčali da je pronađu.
AP
Zato je Džordan na kraju morao da uzme jedini rezervni dres u timu koji je preostao, a to je bio onaj sa brojem 12. Ipak, uprkos tome što nije nosio svoj dres legenda Bulsa je briljirala u ovom meču sa 49 poena, ali... Čikago je u trećoj četvrtini imao dvocifrenu prednost da bi do kraja meča Orlando napravio neverovatan "kam-bek", izborio produžetak i na kraju pobedio 135:129. Zato se i dalje svi pitaju da li je zaista te večeri "dvanaestica" bila ukleta za "bikove"?


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.