Marina Maljković najbolji trener sveta, Sonja Petrović druga, a Ana Dabović vlada Evropom!

Pljušte nagrade

Marina Maljković najbolji trener sveta, Sonja Petrović druga, a Ana Dabović vlada Evropom!

Apsolutno zaslužene nagrade dolaze u ruke srpske selektorke i košarkašica
Objavljeno:

Pljušte priznanje za zlatne srpske košarkašice i selektorku Marinu Maljković na kraju ove 2015. godine. Posle istorijskog osvajanja šampionata Evrope i fenomenalnih igara došao je red i da za to budu zasluženo nagrađene. Selektorki Srbije je ukazana ogromna čast time što je izabrana za najboljeg trenera na svetu i to ni manje ni više nego u konkurenciji Šeril Riv, šefice stručnog štaba prvaka WNBA lige - Minesote, i Natalije Hejkove, stratega šampiona Evrope - Praga.

Ovo je izabrao specijalizovani košarkaški sajt "Just womens basketball", a Maljkovićeva je osvojila 51% glasova što je više nego sve ostale ukupan broj ostalih njenih konkurentkinja. U izboru ovog sajta naša Sonja Petrović je izabrana za drugu najbolju na planeti iza Maje Mur. Ali ni to nije sve. Specijalizovani košarkaški sajt Eurobasket izabrao je Anu Dabović za najbolju evropsku košarkašicu kada su u pitanju igračice samo iz Evrope, a sa njom u prvu petorku, u ovoj kategoriji ušla je i Sonja Petrović uz Laju Palau i Sančo Litl iz Španije i Sandrin Grudu iz Francuske.
Međutim, njih dve su se našle i u idealnoj petorci kada je u pitanju kategorija igračica iz celog sveta koje su prethodnu sezonu igrale i za evropske klubove. U toj kategoriji je najbolja Nemkadi Ogvumike, a članice postave su još i Dijana Turasi i Kendis Parker. Ova priznanja dobijaju još više na značaju kada se zna da nisu uzeti u obzir glasovi navijača, već isključivo mišljenja novinara koji prate žensku košarku.
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.