Gotovo je! Partizan ispustio pobedu i ostao bez plej-ofa ABA lige! (VIDEO)
Vanja Marinković i Novica Veličković, Foto: Dado Đilas

aba liga, 20. kolo

Gotovo je! Partizan ispustio pobedu i ostao bez plej-ofa ABA lige! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 23:21h

Košarkaši Partizana izgubili su od Olimpije 89:87 posle produžetka u Ljubljani i dva kola pre kraja ostali bez šanse da se izbore za plej-of ABA lige.

Tim Nenada Čanka je kontrolisao meč u Tvoliju 35 minuta, u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost, ali su crno-beli svaki put dozvoljavali Olimpiji da se u roku od samo nekoliko napada vrati u egal. Izgledalo je da će Partizan ipak slaviti u Ljubljani kada je Vilijams-Gos pogodio za 73:64, pet minuta pre kraja, međutim usledile su greške i promašaji crno-belih, dok je Špan sa druge strane pogodio dve trojke i poravnao na 75:75, minut i 45 sekundi pre kraja. Crno-beli su nastavili sa promašajima, Morgan preokreće rezultat, Gos poravnava na 77:77, a u poslednjim sekundima Von i Betl ne uspevaju da reše meč.

Nenad Čanak
Nenad Čanak foto: Beta

Špan pogađa novu trojku za 80:77 na startu produžetka, ali Partizan opet ulazi u sjajan ritam i na krilima odbrane kontranapadima režira seriju 7:0 za novi preokret na 84:80. Međutim, po ko zna koji put crno-beli u ključnim trencima igraju neracionalno u napadu, a Oliver ubacuje novu trojku i pokreće domaćina do novog preokreta na 88:84. Veličković očajnički šutira ali i pogađa trojku na devet sekundi pre kraja, Špan pogađa samo jedno slobodno, ali Marinković nije uspeo da uz zvuk sirene ubaci trojku za pobedu. Najefikasniji u Partizanu bio je Vilijams-Gos sa 23 poena uz sedam asistencija i četiri skoka, odličan je bio i Von sa 17 poena, sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja, Veličković je postigao 12 uz osam skokova, a po 11 su postigli Marinković i Gagić.

ABA liga
ABA liga foto: Printscreen/aba-liga.com

Olimpiju je predvodio Hrovat sa 22 poena, 16 je postigao Špan, a obojica su postigla po pet trojki. Dvocifren učinak imali su još Oliver sa 13 poena uz osam skokova i šest asistencija, te Begić sa 11 poena.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog!

PRODUŽETAK 89:87

Špan nastavlja sa tereorom! Pet trojki ovog momka! Oliver je uhvatio mini seriju od 4:0! Raspad sistema Partizana! Betl je 27 sekundi pred kraj doneo prednost Olimpiji, a potom Novica promašuje za izjednačenje, da bi potom ubacio trojku sa osam metara! Potom je Špan pogodio jedno bacanje, a Marinković je promašio šut za pobedu!

ČETVRTA ČETVRTINA 77:77

IDEMO U PRODUŽETAK! Crno-beli su ponovo imali pad u igri i ispustili su dvocifrenu prednost! Minut pre kraja domaćin je poveo prvi put posle 15 minuta i umalo da šokira Partizan. Špan je vezao dve trojke pred kraj.

TREĆA ČETVRTINA 52:62

Malo i, što se kaže, NBA ekšna i to u režiji. Crno-beli su ovaj period odigrali u serijama i serijama i stekli docifrenu prednost pred poslednju deonicu. Hrobat je nastavio da pogađa trojke, ali to nije bilo dovoljno za priključak.

Kvame Von se uključio u igru i došao do 17 poena, uz poneki precizan šut iz daljine.

DRUGA ČETVRTINA 36:37

Crno-beli održavaju konstantno prednost, pre svega zbog neobjašnjivih rupa u odbrani domaćina. Ipak, pred kraj poluvremena dali su Slovenci gas i prednost istopila na pola koša. Zanimljiv je bio momenat iz 17. minuta kada je Mirza Begić jednom sjajnom blokadom podsetio na stare dane, dok je Gagićeva rampa za sada najlepši potez meča.

Videli smo i jedno spektakularno zakicavanje Sija, ali i nastavak serije trojki u koju je upao briljantni Hrovat.

PRVA ČETVRTINA 18:23

Partizan na krilima Najdžela Vilijamsa - Gosa ima prednost od pet poena posle prvih deset minuta. On već ima deset poena, uz tri asistencije!

Novica Veličković je ponovo krenuo u prebacivanje granice plus 20 i ima šest poena.

Sa druge strane gledamo "one man show" u režiji Gregora horvata koji ima devet poena - trojke gađa 3/4!

21:00 - Meč je počeo!

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.