ARMANI JE ZABORAVLJEN: Janković i Ročesti već misle na Zadar! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

EVROLIGA

ARMANI JE ZABORAVLJEN: Janković i Ročesti već misle na Zadar! (FOTO)

Sada nam sledi Zadar u ponedeljak, a zatim imamo Kup da osvojimo

Objavljeno:

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Janković rekao je da je njegova ekipa dobrom timskom igrom večeras pobedila Milano u Evroligi, ali da je mogla da odigra bolje u odbrani.

- Bili smo bolji tokom cele utakmice, vodili smo 10 razlike, oni su se primakli, ali smo mi opet zaigrali dobro. Mogli smo malo bolje u odbrani, ali ovo je timska pobeda. Shvatio sam svoju ulogu, trebalo mi je malo vremena, to je normalno pošto sam iz druge države (Kanada) i iz drugačije košarke. Shvatio sam šta trener traži i šta moram da radim da bih nastavio da igram - rekao je Janković posle utakmice.

Košarkaši Zvezde pobedili su večeras u Beogradu Milano sa 100:89, u utakmici 22. kola Evrolige. Janković je sa 15 poena, uz Matijasa Lesora, bio najefikasniji u beogradskom timu.

Upitan o rezultatu, Janković je rekao da je ekipa mogla bolje u odbrani, pošto je primila 89 poena.

- Cela ekipa igra energijom, to se očekuje od mladih igrača, odbrana i ofanzivan skok. Bili smo dobri, postigli smo 100 poena, ali oni su šuterska ekipa i prva u Evroligi po poenima. Igrali smo neke rotacije, šuteve, ali najvažnije je da smo pobedili. Sada nam sledi Zadar u ponedeljak, a zatim imamo Kup da osvojimo. Posle toga još utakmica u ABA ligi i da osvojimo prvo mesto. Kup je velika stvar, želimo da nastavimo da osvajamo trofeje - naveo je Janković

foto: EPA/Matteo Bazzi

Košarkaš Zvezde Tejlor Ročesti rekao je da je zadovoljan pobedom.

- Znali smo da će da bude teško, da moramo timski da igramo, obe ekipe su u borbi za plej-of i srećan sam što smo pobedili. U većini utakmica imate uspone i padove, mi smo napravili prednost i obavili dobar posao tako što smo je sačuvali, a to smo uspeli timskom igrom. Pogadjali smo kada je trebalo i zaustavljali smo njihove napade kada je trebalo - naveo je on.

Ročesti je dodao da ekipa sada treba da se okrene predstojećoj utakmici sa Zadrom, pošto ima velike ciljeve u ABA ligi.

- Zadar ima dobar tim, bilo nam je teško u prvom delu sezone. Prvi smo u ABA ligi, a to znači da moramo dobro da igramo kako bismo zadržali prvo mesto i prednost domaćeg terena - rekao je američki košarkaš.

BONUS VIDEO: Alen Omić posle meča sa Olimpijom iz Milana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.