NOVICKI UŠAO U ISTORIJU: A Mavsi su mu čestitali neoprostivom sramotom koju su napravili s njegovim dresom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Nedopustiva greška

NOVICKI UŠAO U ISTORIJU: A Mavsi su mu čestitali neoprostivom sramotom koju su napravili s njegovim dresom! (FOTO) (VIDEO)

Lebron Džejms, najbolji igrač NBA, bio je prvi koji mu je čestitao

Objavljeno: 13:16h

Dirk Novicki, po mnogima najbolji evropski košarkaš svih vremena, postao je prethodne noći tek šesti igrač u istoriji NBA lige sa 50.000 minuta u igri.

Vremešnom Nemcu je nedostajalo sedam minuta kako bi ušao u društvo Karima Abdul-Džabara, Karla Melouna, Kevina Garneta, Džejsona Kida i Elvina Hejsa, što je dostigao i prestigao u porazu Dalasa od Klipersa.

Legendarni Novicki igra svoju dvadesetu sezonu u dresu Maveriksa a ranije tokom godine postao je tek šesti igrač sa najmanje 30.000 poena na svom kontu, gde mu se nedugo zatim pored Vilta Čemberlena, Majkla Džordana, Melouna, Abdul-Džabara i Kobia Brajanta - pridužio i Lebron Džejms.

Takođe, Dirk je jedini Evropljanin koji može da se pohvali da je bio MVP najjače lige sveta, vlasnik je gotovo svih rekorda Meveriksa, a ujedno i jedan od jedanaest igrača koji su proglašani i za MVP regularne sezone i velikog finala.

- Imao sam sreće da ostanem zdrav tokom većeg dela svoje karijere. Opet, imao sam neke ozbiljne prepreke na svom putu s vremena na vreme, ali kada vidim kroz šta su sve drugi igrači prolazili – mogu da kažem da sam i te kako imao sreće - rekao je Dirk, dok je za gaf večeri bio 'zadužen' ekonom koji mu je pogrešno odštampao ime na dresu - "Nowitkzi".

- Gotovo uvek pogledam u dres pre nego što ga obučem, ali ovoga puta nisam primetio. Dešava se, može se reći i da nam donekle i savršeno opisuje sezonu - kaže Nemac

Lebron Džejms, najbolji igrač NBA, bio je prvi koji mu je čestitao.

Ipak, da ovo posebno veče za njega i sve navijače "lude teladi" ne protekne u najboljem redu, potrudili su se ljudi iz kluba, koji su na ovaj sjajan rekord bacili senku nedopustivim gafom.

Na njegovom dresu na ovom meču, njegovo prezime je bilo pogrešno napisano - Nowitkzi umesto Nowitzki, a malo je reći da je posle svega gore pobrojanog ovo neviđena sramota Dalasa.

BONUS VIDEO: Navijači sa Juga pevaju: S Kimijem selfi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.