PUN PIONIR JE SKROZ DRUGAČIJA PRIČA! Čanak zadovoljan posle ubedljive pobede crno-belih! (FOTO)
Nenad Čanak bio je zadovoljan posle pobede Partizana nad Megom, Foto: Vladimir Sporčić

ABA LIGA, 19. KOLO

PUN PIONIR JE SKROZ DRUGAČIJA PRIČA! Čanak zadovoljan posle ubedljive pobede crno-belih! (FOTO)

Von je kvalitetan igrač, u jednom trenutku njegova nespremnost možda sad izlazi na videlo, pošto sada ulazi u zamor

Objavljeno:

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Mege rezultatom 89:73 u meću 19. kola ABA lige

Trener Partizana Nenad Čanak bio je zadovoljan i igrom i zalaganjem i punim "Pionirom" i pojačanjima..

- Izuzetno značajna pobeda. U nekom rezultatskom smislu i nije, ali izuzetno je bitno da mi probamo da dobijemo svaku utakmicu do kraja i odigramo najbolje moguće, dres Partizana nas na to obavezuje. S te strane, zadovoljan sam pristupom i igrom. Uvek ima grešaka, a ima tu stvari koje se čuvaju za kup. Ne potcenjujem ove ekipe, ali mislim da ćemo u polufinalu kupa igrati sa Megom. Idemo od utakmice do utakmice, na to nas obavezuje dres Partizana i ova publika koja je došla na utakmicu. Pun 'Pionir' je druga priča i druga reakcija igrača - rekao je Čanak.

foto: Beta

Partizan je večeras pobedio i tako zadržao teorijske šanse da će se plasirati u plej-of. Da bi se to desilo, potrebno je da pobedi sve tri do kraja, a da Mornar izgubi sve tri. Novajlije su imale odlične partije, a posebno Bondža Si, koji je završio meč bez promašaja iz igre, sa 17 poena i devet skokova.

foto: Filip Plavčić

- Bondža potvrđuje što smo znali o njemu. Izvanredan 'fizikalac', pametan momak, ponaša se besprekorno u svlačionici i na treningu, na nama je da uradimo sve da nastavi da igra ovako. Nije realno da igra bez promašaja, ali njegova sama pojava na terenu i kretnje i rotacije u odbrani daju sigurnost u ekipi. Von je kvalitetan igrač, u jednom trenutku njegova nespremnost možda sad izlazi na videlo, pošto sada ulazi u zamor, jer nije neko vreme igrao takmičarske utakmice, ali sam siguran da će nam pomoći već u kupu - rekao je Čanak.

Marko Pecarski je odigrao najduže od kada je Čanak postao trener. - Marka znam odlično, on igra koliko zasluži na treningu i koliko na utakmici pokušava da poštuje ono što je dogovor. U jednom trenutku je bilo dobro, u drugom nije, ali ga nisam sankcionisao. Trebao nam je tada neki drugi profil igrača. Večeras je bilo dobro, ne znam kakva će situacija biti drugi put - rekao je Čanak

foto: Beta

Trener Mege Dejan Milojević ocenio je da je Partizan zasluženo slavio, jer je bio bolji od početka do kraja meča, koga su kontrolisali sve vreme. - Mi nismo uspeli da sprovedemo stvari koje smo zamislili pre utakmice. Mnogo igrača nije igralo u ovakvoj atmosferi. Sigurno da su neki bili impresionirani i nisu pružili partije kakve mogu, to najbolje govore slobodna bacanja: 11/25, a u prvom poluvremenu 4/15. Stvarno kriminalno. Ništa drugo nije razlog do grč i stegnutost. Uspeli smo na kraju da smanjimo i priđemo na 10. Dozvolili smo posle toga ofanzivni skok, pa koš i faul, posle čega je utakmica bila gotova. Treba što pre da zaboravimo ovaj meč i gledamo da se pripremimo za naredne utakmice i kup koji sledi i prikažemo se u boljem svetlu nego što je bilo večeras - rekao je Milojević.

BONUS VIDEO: Grobari vređaju Kimija Radisavljevića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.