JOKIĆ KANDIDAT ZA NAGRADU MVP SEZONE: NBA ubacila Srbina sa alama u trku za prestižno priznanje!
Nikola Jokić je lider Denver Nagetsa, Foto: Fonetap

Velika čast

JOKIĆ KANDIDAT ZA NAGRADU MVP SEZONE: NBA ubacila Srbina sa alama u trku za prestižno priznanje!

U trci trenutno vodi "Brada" kome je prošle godine za dlaku izmaklo ovo priznanje

Objavljeno:

Ligaški deo NBA polako ulazi u svoju poslednju trećinu utakmica i borba za mesta u plej-ofu se sve više zahuktava, ali to nije jedina.

Već sada se uveliko vodi i žestoka trka za nagradu MVP-ija lige, u kojoj u ovom trenutku vodi Džejms Harden i već važi za igrača koji je najbliži toj tituli.

A kako i ne bi bio kada je najbolji strelac lige sa 31,2 poena po meču i uz to deli 9,1 asistenciju i ima 5 skokova po utakmici, a sve to začinjeno prošlonedeljnom istorijskom partijom - tripl-dablom sa 60 poena na meču.

Džejms Harden ubedljivo vodi u trci za nagradu MVP lige
Džejms Harden ubedljivo vodi u trci za nagradu MVP ligefoto: AP

Deluje da ove godine nema šanse da mu izmakne priznanje koje mu je zamalo izmaklo prošle godine. Ipak, daleko od toga da nema konkurencije, a najozbiljniji u ovom trenutku suparnik mu je Stef Kari.

Prvo ime Golden Stejta ima prosek od 27,7 poena, 6,5 asistencija, 5,1 skokova po meču, a iza njega je i Lebron Džejms sa 26,6 poena 8,7 asistencija i 7,9 skokova, ali s obzirom da se njegovi Kavalirsi trenutno nalaze u očajnoj formi, teško da će moći da ugrozi "Bradu".

Među 15 kandidata za ovu nagradu je i naš Nikola Jokić
Među 15 kandidata za ovu nagradu je i naš Nikola Jokićfoto: AP

U 10 igrača na listi za MVP-ija su još Kevin Durent (25,6p; 6,9sk; 5,6as) i nosialc igre Toronto Reptorsa Demar Derozan (24,4p; 5,2as; 4,1sk), Kajri Irving, potom aktuelni MVP Rasel Vestbruk, Džimi Batler, Janis Adetokumbo i Lamarkus Oldridž.

Interesantno je da je na ovu listu NBA liga stavila i našeg Nikolu Jokića i to na poziciju od 11. do 15. mesta zajedno sa Bredlijem Bilom, Entonijem Dejvisom, Džoelom Embidom i Demijenom LIlardom.

Centar Denvera ubacuje 16,5 poena po meču i ima 10,4 uhvaćene lopte i deli 5,5 asistencija po utakmici.

BONUS VIDEO: Nenad Čanak posle žreba za KKP

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.