ISKOPAO SAM SAM SEBI RAKU: Mića Berić o tome šta se događalo iza zatvorenih vrata na sastanku o Partizanovom igranju Evrolige!
Miroslav Berić se plaši da je Partizan kao klub izgubio identitet, Foto: Nebojša Mandić

Misli da crno-beli gube identitet

ISKOPAO SAM SAM SEBI RAKU: Mića Berić o tome šta se događalo iza zatvorenih vrata na sastanku o Partizanovom igranju Evrolige!

Bivši igrač i potom potpredsednik crno-belih prvi put priča o tome

Objavljeno:

Bivši legendarni košarkaš Partizana, a onda pre nekoliko godina i potpredsednik kluba, Miroslav Berić, bez suzdržavanja je komentarisao kako mu sada izgledaju crno-beli i šta mu smeta.

I sam je nekoliko puta u intervjuu za "Blic" istakao da se plaši i da mu se nikako ne dopada što najtrofejniji klub u zemlji i regionu je počeo da gubi identitet.

Miroslav Berić i Žarko Zečević
Miroslav Berić i Žarko Zečevićfoto: Marina Lopičić

- Definitivno mora da se napravi neki brejk, jer Partizan nije nižerazredni klub, pa da je čudo ako očekujemo pobedu protiv Budućnosti ili Cedevite. Znam da treba ostvariti dve pobede više od Mornara koji ima težak raspored. Najviše od svega me brine je da je Partizan izgubio identitet. Turbulentna je ova sezona. Dva startna poraza, smene trenera, povratak u borbu za četvrto mesto... Iskreno, mislio sam da Partizan može više. Moguće je i dalje da se dokopamo plej-ofa, ali smatram da je ovo sezona bez identiteta - rekao je Berić.

Berić se prisetio i šta se dešavalo u vreme kada je bio potpredsednik kluba, pogotovo oko čitave one priče da Partizan igra Evrokup, a ne FIBA Ligu šampiona, što se kasnije nije dogodilo.

Miroslav Berić i Petar Božić
Miroslav Berić i Petar Božićfoto: Nebojša Mandić

- Da li je on zvao mene ili ja njega? Otvoreno sam rekao da nemam ništa protiv da posle dve dobre sezone Crvena zvezda dobije A licencu za Evroligu, ali sam tražio da se poštuje hijerarhija. Partizan je još 2012. trebalo da dobije A licencu, međutim ona je otišla Prokomu. Verovatno sam tako sebi iskopao raku. Zvezda je imala svoje predstavnike na FIBA sastanku u Minhenu, ali je to krila. Zato su mene svi napadali da sedim na dve stolice. Imao sam kontakte i nisam krio, već sam se borio za klub, da opet igramo Evropu. Rekao sam na sastanku u Barseloni da želimo da igramo Evrokup. Potom sam otišao iz kluba, a to što se posle desilo oko Evrokupa tokom leta je velika sramota.

Jedna od stvari koje ga plaše, a u kojima prepoznaje velike problem koje Partizan ima, jeste sve manje i manje navijača na utakmicama, što je ranije bilo nezamislivo.

Miroslav Berić u vreme kada je bio potpredsednik KK Partizan
Miroslav Berić u vreme kada je bio potpredsednik KK Partizanfoto: Fonet/aleksandar Koković

- Apsolutno se ne kajem. Isto bih uradio i sada. U tom trenutku sam tako osetio. Smatram da je važno da klub zadrži dostojanstvo, zato sam i rekao da Partizan gubi identitet. Postavlja se pitanje da li će novi predsednik imati rešenja, da li su ovo pravi ljudi koji će izvući Partizan iz krize? Danas je dvorana malo praznjikava, a Partizan ima navijače kakve niko nema. Plašim se da ne potonemo dublje - rekao je Berić.

BONUS VIDEO: Nenad Čanak posle žreba za KKP

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.