VESTBRUK JE VESTBRUK! Sudije  ostale neme na čist faul zvezde Oklahome nad Jokićem! (VIDEO)
Foto: AP

SUMNJIVA POSLA

VESTBRUK JE VESTBRUK! Sudije ostale neme na čist faul zvezde Oklahome nad Jokićem! (VIDEO)

Sporna situacija na meču Denvera i Oklahome

Objavljeno:

Nikola Jokić pružio je partiju večeri u NBA ligi, upisavši fantastičan tripl-dabl sa 29 poena, 14 asistencija, 13 skokova, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

Njegova asistencija bila ključna za trijumf njegovih Denver Nagetsa nad Oklahoma Siti Tanderom (127:124), kada je na 1,4 sekunde do kraja u poslednji čas izveo aut, a Geri Heris pogodio trojku uz zvuk sirene za veliko slavlje domaćih.

Ipak, možda drame ne bi ni bilo da su arbitri na pravi način dosudili faul Rasela Vestbruka nekoliko napada ranije. Aktuelni MVP lige, iznerviran jer je Jokiću ključnom trenutku uhvatio svoj treći skok u napadu, pravi veoma grub prekršaj udarajući srpskog reprezentativca isključivo po rukama.

Iako je namera bila očigleda, odnosno iako je Jokić već sa parketa krenuo žestoko da se buni, krenuvši da se obračuna sa plejom rivala, u čemu ga je sprečio saigrač Vil Barton. Na kraju, sudijska trojka nije reagovala, niti pregledala snimak, pa je Nikola dobio samo dva bacanja.

Nikola se nije previše obazirao na celokupnu situaciju pošto je pogodio oba penala. - Plan je bi da bacim lob, ali smo ove sezone već probali tako i nije nam uspelo. Vestbruk je malo zaspao, dao sam loptu Geriju i pogodio je. Verovatno sam ostvario najbolju asistenciju u život - rekao je Jokić odmah posle meča.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle žreba za Žućkovu levicu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.