KOŠARKAŠI ZVEZDE S TRENINGA U AVION: Alimpijević ostavio dvojicu u Beogradu, ali je poveo rovitog Feldina!
Crvena zvezda u petak gostuje ekipi Baskonije, Foto: Beta/Branislav Božić

Da nadoknade propušteno

KOŠARKAŠI ZVEZDE S TRENINGA U AVION: Alimpijević ostavio dvojicu u Beogradu, ali je poveo rovitog Feldina!

Crveno-beli traže revanš Baskoniji za poraz u prvoj polovini takmičenja Evrolige

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde putuju oko 14 časova preko Nemačke u Španiju, gde ih u petak očekuje meč 21.kola Evrolige protiv Baskonije.

Prvo letom do Frankfurta, pa iz Nemačke do Bilbaa, a nakon transfera autobusom do Vitorije, crveno-beli će u hotelu biti tek u kasnim večernjim časovima.

Crvena zvezda i nakon velike pobede nad Olimpjakosom, želi da pruži još jednu dobru partiju u elitnom takmičenju, i pored činjenice da trener Dušan Alimpijević neće moći da računa na povređenog Peru Antića, kome se zbog povrede zadnje lože na poslednjem treningu pridružio i Marko Kešelj, pa je u avion za Vitoriju „uskočio" u poslednjem trenitku Džejms Feldin:

Crvena zvezda će biti oslabljena za Peru Antića i Marka Kešelja, a u tim se vraća Džejms Feldin
Crvena zvezda će biti oslabljena za Peru Antića i Marka Kešelja, a u tim se vraća Džejms Feldinfoto: Fonet/Aleksandar Barda

- Bodovi koje smo osvojili u prethodnom periodu protiv Olimpijakosa i Partizana su uz važnost tih mečeva, i svojevrsna mala potvrda da igramo bolje kada imamo vremena da treniramo. Očekuje nas utakmica sa Baskonijom na gostujućem parketu. U odnosu na prvi meč, nije se mnogo toga promenilo kod njih, oni su promenili trenera neposredno pred našu prvu utakmicu u Beogradu, igraju dobro, konstantni su, i potpuno zasluženo su tu gde su na tabeli Evrolige, u ravnopravnoj borbi za plasman u TOP 8. Kada govorimo o Baskoniji, u pitanju je ekipa koja je jedna od najboljih na centarskim pozicijama 4 i 5. Imaju puno opcija na toj poziciji, čvrsti su, stabilni, i sve to na pravi način povezuje igrom u oba pravca jedan od najboljih plejmejkera trenutno, Grejndžer - rekao je trener crveno-belih i osvrnuo na period između prve i ove druge utakmice sa Baskonijom:

Dušan Alimpijević bi hteo da njegov tim nastavi sa trijumfima
Dušan Alimpijević bi hteo da njegov tim nastavi sa trijumfimafoto: Fonet/Aleksandar Barda

Dejan Davidovac postaje sve veća uzdanica Crvene zvezde i u najvećim evroligaškim izazovima. Nakon pobeda nad Olimpijakosom i Partizanom, sledi novi izazov i put u Vitoriju:

- Očekuje nas sigurno vrlo teška utakmica. Posle pobeda nad Olimpijakosom, što je bilo vrlo značajno za nas, i Partizanom, jer je u pitanju derbi i važan meč za rasplet u ABA ligi, idemo u Vitoriju sa velikim samopouzdanjem. Znamo da je Baskonia vrlo težak protivnik, igraju na svom terenu, znamo ih dobro, posebno da su kvalitetni na pozicijama visokih igrača. I u Beogradu su igrali dobro, iskusni su, kažnjavali su svaku našu grešku. Dobar tim, ali ponavljam, želimo da napravimo dobar rezultat tamo i očekujem utakmicu koja će biti slična onoj u Beogradu - rekao je Davidovac.

Dejan Davidovac veruje da Crvena zvezda može da pobedi Baskoniju
Dejan Davidovac veruje da Crvena zvezda može da pobedi Baskonijufoto: Beta/Branislav Božić

Crveno-beli su u četvrtak trenirali u Beogradu, a odmah nakon treninga su se uputili ka aerdoromu „Nikola Tesla".

U Vitoriji će na dan utakmice imati šuterski trening, a povratak za Beograd planiran je u subotu. Već u ponedeljak od 18 sati sledi i novi duel ABA lige protiv FMP-a.

Meč Baskonia – Crvena zvezda mts igra se u „Fernando Buesa Areni" od 20.30 časova.

BONUS VIDEO: Delije pružaju podršku Omiću nakon pobede u derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.