ZVEZDI SE NE PIŠE DOBRO ZBOG DELIJA: Čeka je drakonska kazna zbog skandaloznih transparenata protiv Omića! (FOTO) (VIDEO)
Transparent Delija uperen protiv Alena Omića, Foto: Espreso.co.rs

Poruka od Evrolige

ZVEZDI SE NE PIŠE DOBRO ZBOG DELIJA: Čeka je drakonska kazna zbog skandaloznih transparenata protiv Omića! (FOTO) (VIDEO)

Disciplinski postupak je pokrenut, a s obzirom na nemali broj svih prethodnih prekršaja i kažnjavanja, sada može da se dogodi i zabrana prisustva publike

Objavljeno:

Crvena zvezda bi mogla žestoko da plati zbog skandaloznog ponašanja i transparenata Delija koji su bili upereni protiv Alena Omića na utakmici protiv Olimpijakosa.

Najvatrenije jezgro Delija je na tom meču jasno izrazilo da je slovenački reprezentativac nepoželjan u klubu zbog svoje veroispovesti, ističući nacionalističke parole i pevanjem i skandiranjem uperenim protiv njega, ali i drugih nacija i veroispovesti.

Zbog svega toga, Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv kluba sa Malog Kalemegdana, a po svemu sudeči kazna će biti žestoka, pogotovo kada se uzme u obzir da je klub i ranije bio često kažnjavan iz različitih razloga.

- Povodom transparenta koji je istaknut u petak uveče tokom utakmice Crvene zvezde i Olimpijakosa od strane grupe navijača beogradskog kluba, Evroliga želi da poruči sledeće: poruka koju je poslala mala grupa navijača ni u kom smislu ne predstavlja ni sport, ni košarku, evropsku košarkašku porodicu niti evroligašku organizaciju. Štaviše, evropska košarka je oduvek bila i biće primer spajanja na terenu i van njega, gde različite kulture, rase i religije uvek idu zajedno deleći jednu strast. Upravo ove različitosti, kulture, jezici, rase i načini razumevanja života i sporta čine ga jedinstvenim i bogatijim iskustvom, kao i sredstvom za spajanje ljudi. Pogledi koji su ispoljeni od strane navijača u petak su uvredljivi, štetni i u suprotnosti sa vrednostima i principima priključivanja i poštovanja - poručeno je iz Evrolige.

Jasno je već iz samog saopštenja da bi crveno-beli mogli biti drakonski kažnjeni, možda čak i zabranom prisustva publike na nekom od narednih mečeva.

BONUS VIDEO: Delije pružaju podršku Omiću nakon pobede u derbiju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.