ON JE IZABRAN: Bogdan Bogdanović će predstavljati Srbiju na NBA Ol staru! (FOTO)
Foto: AP

Toooo, majstore

ON JE IZABRAN: Bogdan Bogdanović će predstavljati Srbiju na NBA Ol staru! (FOTO)

Srpski košarkaš će biti deo utakmice "Zvezde u usponu"

Objavljeno: 08:47h

Nadali smo se i verovali da će naša zemlja i ove godine imati košarkaša koji će je predstavljati na NBA Ol staru i ta želja nam je ispunjena.

Bogdan Bogdanović je u svojoj ruki sezoni uspeo da se nametne i da se nađe među igračima koji će učestvovati na vikendu "svih zvezda" NBA u Los Anđelesu.

Srpski košarkaš će biti deo utakmice "Zvezde u usponu" u kojoj učestvuju igrači koji igraju svoju prvi ili drugu sezonu NBA, a raspoređeni su u "Tim sveta" i "Tim SAD".

Po 10 igrača u obe ekipe su odabrali pomoćnici glavnih trenera u NBA.

Naravno, Bogdanović će biti deo "Tima sveta", a uz njega će tu još biti Dilon Bruks (Memfis), Džoel Embid (Filadelfija), Badi Hild (Sakramento), Lauri Markanen (Čikago), Džamal Mari (Denver), Frank Ntilikina (Njujork Niks), Domantas Sabonis (Indijana), Dario Šarić (Filadelfija) i Ben Simons (Filadelfija).

U Timu SAD su Lonzo Bol (LA Lejkers), Malkolm Brogdon (Milvoki), Džejlen Braun (Boston), Džon Kolins (Atlanta), Kris Dan (Čikago), Brendon Ingram, Kajl Kuzma (LA Lejkers), Donovan Mičel (Juta), Denis Smit junior (Dalas), Džejson Tejtum (Boston).

A post shared by NBA (@nba) on

Bogdanović u svojoj prvoj sezoni u najjačoj ligi vrlo brzo je uspeo da se nametne kao jedan od lidera u Sakramentu, ali i jedan od najboljih rukija u ligi sa prosekom od 11,4 poena po meču, uz prosečnih 2,7 skokova, 3 asistencije za nešto više od 26 minuta u proseku po utakmici.

Interesantno je da će centar Filadelfije Džoel Embid igrati i na ovoj utakmici, ali i dan kasnije na glavnom događaju - Meču svih zvezda, gde je izabran da bude među starterima.

Podsećamo da je prošle godine na ovom događaju Srbiju predstavljao Nikola Jokić i bio deo pobedničke ekipe.

BONUS VIDEO: NEMANJA MATIĆ POSTAO ZVEZDA DRUŠTVENIH MREŽA: Ibrahimović nahvalio Srbina! A evo i zašto

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.