Himki uništio Olimpijakos, Pefi solidan! Žalgiris ne odustaje, pala je i Valensija! Barsa slomila Bamberg! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

EVROLIGA, 19. KOLO

Himki uništio Olimpijakos, Pefi solidan! Žalgiris ne odustaje, pala je i Valensija! Barsa slomila Bamberg! (FOTO) (VIDEO)

Himki je tako vezao drugi trijumf u najjačem evropskom takmičenju

Objavljeno:

Košarkaši Himkija ubedljivo su savladali Olimpijakos 82:54 u 19. kolu Evrolige.

Očigledno je boravak u Beogradu prijao košarkašima iz Moskve, pošto je pregazila tim iz Atine.

Himki je tako vezao drugi trijumf u najjačem evropskom takmičenju, a Oli dva dana posle pobede nad Makabijem od 30 razlike pred svojom publlikom doživeo još jednu katastrofu na strani.

Najefikasniji kod pobednika, a ko bi drugi do Aleksej Šved, ubacio je 19 poena i imao 7 asistencija, odličan je bio i Čarls Dženskins sa 16 poena (4/5 za tri), dvocifren i Malkolm Tomas sa 12 poena.

Bivši reprezenativac Srbije Stefan Marković je postigao sedam poena, imao četiri skoka, tri asistencije, ali dobro je poznato da se njegov učinak statistika ne može verno da dočara.

U redovima razbijenih gostiju samo dvojica dvocifrenih, Viltjer sa 11 i Strelnieks sa 10 poena. Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Milutinov je ubacio šest poena, imao po dva skoka i krađe.

foto: EPA

Košarkaši Žalgirisa upisali su novi, 12. trijumf u Evroligi ove sezone.Šampion Litvanije savladao je prvaka Španije Valensiju u Kaunasu rezultatom 86:82

Žalgiris je vodio u većem delu utakmice. Na poluvremenu su izabranici Šarunasa Jasikevičiusa imali su 16 poena prednosti.

U nastavku je usledio odgovor gostiju, koji su čak i poveli u 36. minutu sa 73:72, ali se Žalgiris pribrao, vratio tas na svoju stranu i odneo prevagu na ovom meču.

Aksel Tupan je bio najefikasniji kod pobednika sa 18 poena, dok je Arturas Milaknis ubacio 12. Čak šestorica igrača domaćih ostvarili su dvocifren učinak. Vasilije Micić je susret završio sa tri poena i dve asistencije.

Kod gostiju, koji sada imaju skor 6-13, Tibor Plajs je zabeležio 20, Vil Tomas 19, a Erik Grin 17 poena.

foto: EPA

Barselona je na svom terenu savladala Bamberg rezultatom 81:66, i to tek u poslednjoj četvrtini koju su dobili sa 22:14.

Najefikasniji u katalonskom timu bili su Sanders sa 17 i Ertel sa 15, dok je u timu iz Nemačke Lo postigao 14 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Rezultati 19. kola: Himki - Olimpijakos 82:54 Žalgiris - Valensija 86:82 Makabi - Zvezda 20.05 Barselona - Bamberg 21.00 u petak Efes - Fenerbahče 18.30 Panatinaikos - CSKA 20.15 Baskonija - Armani 20.30 Unikaha - Real 20.45

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.