Đilas najavio postojanje dve Evrolige, a kako će to uticati na srpske klubove?

sukob titana

Đilas najavio postojanje dve Evrolige, a kako će to uticati na srpske klubove?

Postoji opasnost da se paralelno igraju dve Evrolige, ULEB-ova i FIBA.To bi bilo loše, ali nažalost, ne i nemoguće, rekao je predsednik KSS
Objavljeno: 17:48h

Sukob FIBE i ULEB traje već neko vreme, a razrešenja nema na vidiku. Obe institucije ne nameravaju da se povuku - sa jedne strane super bogata Evroliga, a sa druge strane bogata Evroliga. Još uvek nije poznato da li će ABA Liga "dati" jednog direktnog predstavnika u novoj verziji Evrolige, a predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas upozorava na scenario sa paralelnim takmičenjima. - Postoji opasnost da se paralelno igraju dve Evrolige, ULEB-ova i FIBA.To bi bilo loše, ali nažalost, ne i nemoguće. Ostaje da se vidi kako će se sve završiti - rekao je Dragan Đilas za Dnevnik i dodao:

Fonet
- Već dve godine traje ta priča između ULEB-ove Evrolige i FIBE, ali dogovora za sada nema. Evroliga želi zatvoreno takmičenje sa 16 timova, sa 11 garantovanih mesta i još nekoliko učesnika iz kvalifikacija. Mislim da je to loš sistem jer nekome garantuje mesto bez obzira na učinak u domaćem prvenstvu. Mnoge nacionalne lige su se pobunile protiv toga i sada imamo novu situaciju. - Recimo, pogledajte rusku ligu: tamo pored CSKA imate Himki i Lokomotovu Kuban koji ulažu ogroman novac, budžeti su im preko 20 miliona dolara godišnje, a nemaju prolaz u elitu. Slično bi bilo u Turskoj i Španiji - rekao je Đilas. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.