Jure Zdovc tvrdi da je Cedevita bolja od Zvezde! Da vidimo šta kaže statistika! (VIDEO)
Jure Zdovc iz vremena kada je vodio košarkašku reprezentaciju Slovenije, Foto: AP

podaci su neumoljivi

Jure Zdovc tvrdi da je Cedevita bolja od Zvezde! Da vidimo šta kaže statistika! (VIDEO)

Malo smo se pozabavili statističkim podacima posle izjave trenera Cedevite da je zagrebački šampion Hrvatske "najbolji tim u ligi"

Objavljeno: 16:06h
Andrija Bulatović

Derbi 16. kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevite nije opravdao epitet imena koje nosi, jer su igrači Jure Zdovca pružili veoma lošu partiju.

Izabranici Dušana Alimpijevića "slomili" su hrvatski tim već na samom startu meča, a u toku istog razlika je išla i preko 30 poena, bez nekog preteranog pritiskanja, a konačan rezultat uz malo opuštanje crveno-belih u finišu bio je 82:66.

Pero Antić promenio prezime! Sada je Teodosić! (VIDEO)

Trener šampiona Hrvatske Jure Zdovc posle meča je istakao da je teško raditi i funkcionisati u takvom ritmu, ali se dotakao i jedne stvari, "da je njegov tim najbolji u ligi"?

Jure Zdovc je na klupi Cedevite nasledio Veljka Mršića
Jure Zdovc je na klupi Cedevite nasledio Veljka Mršićafoto: Beta

- Šta je tu je, već u utorak nas očekuje novi meč u Evrokupu. Nije lako, ali to nikoga ne zanima. Još uvek stojim iza svoje izjave da smo najbolji tim u ligi. Ono što nisam znao, to je kako ćemo izgledati u ovakvom ritmu utakmica. Preuzeo sam odgovornost za ovaj poraz, ali dosta je još do kraja sezone. Jednom će završiti Evrokup i Evroliga. Mi smo koncentrisani na tri takmičenja, a Zvezda na ABA ligu, a u Evroligi šta urade. U tome je razlika. Slažem se da je danas u jednom momentu bilo sramota nas gledati, ali smo se nekako izvukli iz te sramote - rekao je Zdovc posle meča u kom su crveno-beli u skoro svakom statističkom segmentu bili kvalitetniji.

Statistika oba tima posle utakmice
Statistika oba tima posle utakmicefoto: Printscreen/flashscore.com

Upravo se i radi o statistici.

Cedevita je u prvom međusobnom duelu sa Zvezdom slavila u Zagrebu krajem oktobra prošle godine 79:74, ali je poražena u Beogradu sa 16 poena razlike.

Tim sa Malog Kalemegdana ima 13 pobeda uz tri poraza, dok Zagrepčani imaju 12-4.

Koš razlika crveno-belih je u plusu za 133, a Cedevite 111.

Prema broju poena, hrvatski šampion je tek šesti, sa prosekom od 82,44 poena, iza Mege, Budućnosti, Zadra, Zvezde i Partizana koji vodi sa 89,81.

Prema ukupnom indeksu korisnosti, Cedevita je na četvrtom mestu sa 86,88, a ispred nje je Budućnost (92,94), Zvezda (94,44) i Partizan (96).

U ukupnom broju skokova je na 11. mestu, asitencijama na sedmom, ukradenim loptama na drugom, blokadama sedmom... A što se tiče šuta, situacija je sledeća.

(Pozicija u odnosu na realizovane koševe)

Slobodna bacanja - 10. mesto (76,88%) Šut za dva poena - 12. mesto (52,5%) Šut za tri poena - 1. mesto (38.27%)

Što se tiče individualaca, prema ukupnom indeksu korisnosti, najbolji igrač Cedevite je Džanan Musa, a na ligaškoj listi nalazi se na poziciji broj 18.

foto: Printscreen/ABA liga

Kada je reč o ukupnom broju poena, Musa je takođe u zagrebačkoj ekipi najefikasniji sa 13,25 poena po meču, što ga stavlja na 16. mesto.

foto: Printscreen/ABA liga

U šutu za dva poena, najbolji je Andrija Stipanović sa procentom od 62,96%, a nalazi se na devetoj poziciji, dok u šutu za tri poena u Cedeviti prednjači Demetris Nikols sa 47,3%, i takođe je na devetom mestu u tom segmentu.

Ipak, Cedevita je ove sezone mnogima pravila probleme, pa je pored pobede nad Zvezdom slavila i nad Megom dva puta, a protiv Partizana je odnela bodove iz "Pionira".

Ruku na srce, ekipa Jure Zdovca igra na tri fronta u ovom momentu - ABA ligi, Evrokupu i A1 domaćem prvenstvu.

Ovo su bili statistički podaci koji samo pokazuju da je Cedevita u velikoj većini "slabiji" tim od Partizana, Zvezde, Budućnosti...

Ako želite da se dodatno uverite u to, kliknite OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.