VATROMET U NBA ZA SRPSKU NOVU GODINU: Teo ponovo pobedio Bogdana, Jokić sjajan, ali Denver potučen (VIDEO)
Nikola Jokić i Miloš Teodosić su direktni konkurenti za plej-of, Bogdan Bogdanović će da ih gleda na TV, Foto: AP

nba liga

VATROMET U NBA ZA SRPSKU NOVU GODINU: Teo ponovo pobedio Bogdana, Jokić sjajan, ali Denver potučen (VIDEO)

Veoma zapažene partije naših reprezentativaca

Objavljeno: 09:43h

Srpska noć u NBA za Srpsku Novu godinu: Miloš Teodosić i Los Anđeles Klipersi su treći put ove sezone uzeli meru Bogdanu Bogdanoviću i Sakramento Kingsima, a Nikola Jokić je odigrao sjajno u ozbiljnom porazu Denvera od San Antonija.

Los Anđeles Klipersi su ubedljivom pobedom (126:105) nad svojim mušterijama, Sakramento Kingsima, izjednačili broj pobeda i poraza u sezoni (21-21), i primakli se na samo pola utakmice razlike Denveru Nikole Jokića u borbi za plej-of.

Ako se ima u vidu da će Klipersi uskoro biti kompletni, jasno je da će se oni uključiti u borbu za viša mesta na Zapadu, dok će Denver svoju borbu za doigravanje nastaviti sa Oklahomom, Portlandom i Nju Orleansom.

Miloš Teodosić je odigrao dobru utakmicu protiv Bogdana Bogdanovića, i za 23 minuta je ubacio 11 poena, uz 5 asistencija i 1 skok (šut 4-6 iz igre, 3-5 za tri poena).

Bogdan je za 2 minuta više u igri ubacio 2 poena više, i utakmicu je završio sa 13 poena, 5 asistencija i 2 skoka, uz šut iz igre 5-9, 1-2 za tri poena i 2-3 sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u Klipersima je ponovo bio Lu Vilijams sa 26 poena, Vili Rid je postigao 14 poena i imao 13 skokova, a Blejk Grifin 11 poena i 9 asistencija.

I u ovoj utakmici Klipersi su bili desetkovani: igrali su bez DeAndre Džordana, koji je iskrenuo zglob na prošloj, Ostina Riversa, Danila Galinarija, Si Džeja Vilijamsa (svi se vraćaju uskoro) i Patrika Beverlija, koji je završio sezonu.

U Sakramentu je najbolji bio Vili Koli-Stajn sa 23 poena i 13 skokova, a DeAron Foks je ubacio 17 poena i podelio 10 asistencija.

Poput Klipersa, ni San Antonio Sparsi nisu imali mnogo šansi da ove sezone zaigraju kompletni, pa su jednu od tih šansi iskoristili sinoć i deklasirali Denver Nagetse Nikole Jokića sa 112:80.

Jokić je ponovo odigrao sjajno, sa 23 poena, 9 skokova, 7 asistencija i 2 ukradene lopte za 30 minuta na terenu, uz šut 8-13 iz igre, 3-6 za tri poena i 4-4 sa linije slobodnih bacanja.

U timu San Antonija najbolji je bio Kavai Lenard sa 19 poena, 8 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte, Davis Bertans je dodao 18, a LaMarkus Oldridž 15 poena, dok je Deni Grin ubacio 11.

San Antonio je poveo od samog početka utakmice i, kako je utakmica odmicala, prednost je samo rasla. Za 3 poena su šutirali 14-27, a 53 odsto ukupno iz igre, što je ostavilo odbranu Denvera bez ijednog rešenja.

- Oni ne prestaju, samo dodaju i dodaju. Svako utrčavanje je smisleno, svaki pas, svaki šut... Oni rade te male stvari tako dobro da vi verujete da će sve da ih urade kako treba - rekao je Nikola Jokić komentarišući utakmicu.

Pored Jokića, jedini igrač Nagetsa koji je bio dvocifren je Geri Haris, koji je postigao 18 poena za 30 minuta.

Evo partije Nikole Jokića:

Detroit Pistonsi Bobana Marjanovića izgubili su od Čikago Bulsa sa 107:105, a naš centar ponovo nije ulazio u igru.

Utakmicu je obeležio povratak Zaka LaVina, koji je odmah dobio značajnu ulogu u timu Bulsa i sa 14 poena, u prvoj utakmici u poslednjih 11 meseci, znatno doprineo pobedi svog tima.

Najefikasniji kod Bikova bio je Lauri Markanen sa 19 poena, a odmah iza su bili Kris Dan sa 18 poena, 8 skokova i 8 asistencija, Nikola Mirotić sa 16 poena i 6 skokova i Bobi Portis sa 15 poena.

Za Detroit je Ejveri Bredli dao 26 poena, a Andre Dramond 21 poen i 15 skokova, i njih dvojica su uglavnom predvodili nalete Detroita, koji je pokušavao da stigne Čikago, ali nikako im to nije uspevalo.

- Nismo završavali akcije. U prvom poluvremenu i kasnije, jednostavno nismo završavali. Naši momci ne završavaju akcije. Tačka - rekao je ljuti Sten Van Gandi, trener Detroita, posle utakmice. Momka koji i te kako zna da završava utakmice, Bobana Marjanovića, nije pominjao.

Ostali rezultati NBA lige:

Toronto-Golden Stejt 125:127 (DeRozan 42p, 5sk, 3as - Kari 24p, 6sk, 9as)

Vašington-Bruklin 119:113 (Vol 23p, 3sk, 16as - Holis-Džeferson 22p, 4sk, 7as)

Šarlot-Oklahoma 91:101 (Vilijams 16p, 9sk, 4as - Vestbruk 25p, 10sk, 7as)

Dalas-Los Anđeles Lejkers 101:107 (Smit 23p, 2sk, 3as - Rendl 23p, 15sk, 2as)

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.