BIO BI TO UJED ZA SRCE I DUŠU DELIJA: Zvezda hoće A licencu Evrolige, ali navijači će biti besni kad čuju čega će morati da se odreknu da bi je dobili! (VIDEO)
Delije će teško pristati na to, Foto: Saša Pavlić Koky

Nimalo im se neće svideti

BIO BI TO UJED ZA SRCE I DUŠU DELIJA: Zvezda hoće A licencu Evrolige, ali navijači će biti besni kad čuju čega će morati da se odreknu da bi je dobili! (VIDEO)

Nebojša Čović je istakao da se vode pregovori, ali u slučaju da bude pozitivan ishod Delije će morati da urade nešto

Objavljeno:

Crvena zvezda više neće morati da osvaja ABA ligu da bi obezbedila mesto u Evroligi, već će joj to mesto biti zagarantovano?! Ovakva informacija zvuči u ovom trenutku nerealno i nemoguće za sve navijače crveno-belih, ali...

Predsednik šampiona Srbije i ABA lige Nebojša Čović otkrio je u gostovanju na RTS da postoji mogućnost da usled proširenja Evrolige na 18 ili 20 klubova, crveno-beli dobiju A licencu, koja garantuje učešće u najjačem evropskom takmičenju svake sezone.

Nebojša Čović i Đordi Bertomeu prilikom njegove posete Beogradu
Nebojša Čović i Đordi Bertomeu prilikom njegove posete Beogradufoto: Fonet/aleksandar Koković

On je ispričao da je o tome već razgovarao sa prvim čovekom takmičenja Đordijem Bertomeuom i da za sada pregovori o tome idu u dobrom smeru.

Međutim, postoji jedna velika začkoljica u svemu tome i to je ono što će najviše pogoditi Delije i pitanje je da li će se one složiti sa time. Ukoliko Zvezda dobije A licencu, onda će navijači morati da prestanu sa tradicionalnim nadglašavanjem himne Evrolige pre početka svakog meča u Beogradu, između ostalog je poručio Čović.

- Pregovaramo sa Evroligom oko dobijanja A licence i nećemo više da pevamo... Nismo imali problema oko toga, čak sam i sa Đordijem gledao meč u Beogradu i bilo mi je malo neprijatno. To je još jedan specifikum Zvezde - rekao je Čović.

Za one koji ne znaju, Delije na ovaj način izražavaju već godinama revolt prema Evroligi zato što je klub kažnjen kada je ubijen Marko Ivković u Istanbulu od strane navijača Galatasaraja.

Kada je reč o aktuelnoj sezoni, crveno-beli za sada beleže možda i iznenađujuće dobre rezultate i u Evropi i u ABA ligi, sa novim mladim trenerom Dušanom Alimpijevićem.

Nebojša Čović ističe da je prioritet osvajanje ABA lige
Nebojša Čović ističe da je prioritet osvajanje ABA ligefoto: Dado Đilas

- Protiv Cedevite nas očekuje jako važna utakmica. ABA je svakako prioritet za nas i u ovoj, kao i u prethnodnim sezonama. Upravo zbog toga apelujem na navijače da dođu u što većem broju da rešimo utakmicu onako kako smo planirali. Prati nas peh jer smo i u prvom delu sezone smo igrali u petak Evroligu, pa u nedelju protiv Budućnosti. Sad je opet ista situacija, ali smo stekli kontinuitet, privikli se na situaciju, ekipa raste iako će i dalje biti uspona i padova. Tim je mlad, ciklus nov, a utakmica važna - rekao je Čović.

Što se tiče eventualnog dolaska još nekih pojačanja, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je poručio da će o tome odlučiti stručni štab, a za kraj je istakao da ga trenutna situacija u regionalnom takmičenju podseća na onu od pre dve godine.

Nebojša Čović se nada da crveno-beli mogu da dobiju A licencu Evrolige
Nebojša Čović se nada da crveno-beli mogu da dobiju A licencu Evroligefoto: Dragan Kadić

- Tada smo poraženi od Cedevite i u Beogradu i u Zagrebu, dok je Budućnost kao prvoplasirana ukrstila sa Megom. Malo mi liči na tu situaciju, ali ne kažem da će Zvezda biti prva. Na Zvezdu uvek kidiš, a isto je i sa Partizanom. Jer, ako dobijete Zvezdu i Partizan tada imate o čemu da pričate šest do dvanaest meseci - zaključio je on.

Crveno-beli pre meča sa Cedevitom, igraju u petak uveče u Istanbulu protiv Efesa.

BONUS VIDEO: Pomeranje gravitacije u Pioniru pred meč Zvezde i Žalgirisa

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.