BOGDANOV REKORD KARIJERE, ALI JE MAGIČNI TEO SLAVIO U SRPSKOM DERBIJU: Kakva utakmica u Sakramentu! (VIDEO)
Divovski okršaj Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića, Foto: Fonet/AP

nba liga

BOGDANOV REKORD KARIJERE, ALI JE MAGIČNI TEO SLAVIO U SRPSKOM DERBIJU: Kakva utakmica u Sakramentu! (VIDEO)

Bogdan je odigrao kao lav, a Teodosiću je falila samo jedna asistencija do dabl-dabl učinka

Objavljeno: 08:18h

Ovo je svet čekao: Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, udarni dvojac srpske reprezentacije, udarili su jedan na drugog u NBA ligi i pokazali svu magiju našeg basketa!

Teovi Klipersi su na kraju dobili veoma neizvestan meč sa 121:115, a Srbi su igrali glavne uloge: Bogdan je postigao rekord karijere u NBA, sa 22 koša, a Milošu je nedostajala samo jedna asistencija da zabeleži prvi dabl-dabl u najjačoj ligi sveta.

Teodosić je u prvoj utakmici posle pauze zbog povrede počeo utakmicu, i odigrao 26 minuta. Za to vreme je šutirao 4-9 (2-5 za trojke), postigavši 10 poena i podelivši 9 asistencija.

Evo Teove partije:

Bogdan je, na drugoj strani, nastavio sa fenomenalnim partijama: za 31 minut kao rezerva je ubacio 22 poena, uz šut 7-11 iz igre (4-6 za trojke) i 4-4 sa linije slobodnih bacanja, uz 4 skoka i 2 asistencije.

Što je još bitnije, Bogi je pokazao ko je i od čega je sačinjen u 4. četvrtini, koju je Sakramento počeo sa deficitom od 11 poena (100:89 za Kliperse). Bogi je bio neumoljiv i nepogrešiv, i skoro sam je stigao prednost tima iz LA, sa 14 poena u poslednjoj četvrtini.

Evo njegove partije:

Ipak, zahvaljujući košarkaškim bogovima i košarkaškom božanstvu sa grčkim korenima Kosti Kufosu (upropastio akciju Kingsa za izjednačenje jer je bacio loptu Klipersu Volisu pravu u ruke za zakucavanje), Teo i Klipersi su se "provukli" i nastavili niz koji će uskoro da ih odvede do mesta koje vodi u plej-of (nadajmo se samo da neće da izbace iz igre baš Denver Nikole Jokića, koji polako posustaje u poslednje vreme).

Na kraju Teovih asistencija za Kliperse su se nalazili Lu Vilijams sa 30 poena i Montrezl Harel sa 25, a kod Kingsa su osim Bogdana dobro igrali i Džordž Hil sa 21 i Zak Rendolf sa 16 poena.

Klipersi su, međutim, platili cenu za ovu pobedu: Valjda jedini ključni igrač koji im se nije povređivao u ovoj sezoni, DeAndre Džordan, strašno je iskrenuo levi skočni zglob pošto je divljački zakucao preko mladog Haićanina Skala Labisijera:

Ostali rezultati NBA lige:

Filadelfija:Boston 103:114 (Redik 22p, 7sk, 3as - Moris 19p, 8sk, 2as)

Los Anđeles Lejkers:San Antonio 93:81 (Bol 18p, 10sk, 6as - Marej 14p, 11sk, 5as)

Toronto:Klivlend 133:99 (VanVlit 22p, 4sk, 4as - Džejms 26p, 3sk, 1as)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.