Stojaković me je jednom izazvao da šutiramo trojke! Isprašio mi je gu**cu! U poređenju s njim ja sam zidar! (VIDEO)
Marko Belineli i Predrag Stojaković, Foto: AP/Profimedia

Valja biti iskren i realan

Stojaković me je jednom izazvao da šutiramo trojke! Isprašio mi je gu**cu! U poređenju s njim ja sam zidar! (VIDEO)

Italijanski košarkaš je priznao koliko se ugledao na srpskog asa

Objavljeno: 10:31h

Marko Belineli već više od decenije igra u NBA i važi za jednog od boljih šutera iz Evrope koji je uspeo da izgradi solidnu karijeru u najjačoj ligi sveta i stekne neko svoje igračko ime.

Italijan koji sada nosi dres Atlante napisao je svoj blog za "The player's tribune", gde je između ostalog izdvojio petoricu šutera van SAD kojima se divio i na koje se ugledao.

Marko Belineli u duelu sa Bojanom Bogdanovićem
Marko Belineli u duelu sa Bojanom Bogdanovićemfoto: Fonetap

Doduše, malo je i varao, što je i sam priznao, pošto je na listu stavio i jednog Amerikanca, Entonija Parkera, koji je svoje igračko ime ipak izgradio na "starom kontinentu" igrajući za Makabi.

Uz njega tu su još Dirk Novicki, Predrag Stojaković, Hidajet Turkoglu i Manu Đinobili.

Posebno je nama zanimljivo kako je napisao deo o Peđi Stojakoviću, koji važi za jednog od najboljih trojkaša u istoriji NBA i sa kojim je uspeo čak da odigra jednu sezonu u Nju Orleansu svojevremeno.

- Kao što sam vam i pre rekao, uvek sam mogao da pogodim šut. Ali, u poređenju sa Peđom sam bio 'zidar'. On je bio jedan od momaka koje sam gledao kada sam igrao u Evropi, ali nisam imao priliku da ga upoznam, sve do vremena kada smo igrali zajedno u Nju Orleansu.

- Tokom jednog treninga, Peđa me je izazvao da se takmičimo u šutiranju trojki. Čisto radi zabave. Isprašio mi je gu***u. Ostao sam bez reči, zanemeo... Naravno da sam gubio i pre u šutiranju trojki, ali nikada ovako. Za početak, pogodio je 40 zaredom. Bilo je, izvinite na rečniku, je***o nemoguće. Za mene, on je najbolji šuter sa kojim sam igrao, verovatno najbolji u NBA. - Takođe, veliki je profesionalac. Pripremao me je da budem bolji, da uvek budem spreman. Značilo mi je to vreme tamo. Kasnije sam sa njim radio u Sakramentu, s tim što je on bio u 'upravi'. Neverovatna je osoba, učio me je kako da budem profesionalac, kako da izgradim karijeru u NBA. Ne znam da li bih i dalje igrao u Americi da nije bilo njega - napisao je Belineli o Stojakoviću.

BONUS VIDEO: Vasilije Micić posle meča Crvena zvezda Žalgiris

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.