GDE JE I ŠTA RADI PETAR BOŽIĆ?! Od kada je smenjen u Partizanu retko ko je čuo šta je s njim, a sada je konačno pronađen! (FOTO)
Petar Božić je četiri meseca bio prvi trener Partizana, Foto: Saša Pavlić Koky

Mnogi su se pitali

GDE JE I ŠTA RADI PETAR BOŽIĆ?! Od kada je smenjen u Partizanu retko ko je čuo šta je s njim, a sada je konačno pronađen! (FOTO)

Nekadašnji kapiten i potom trener crno-belih nastavio je sa trenerskim poslom, ali na drugom kontinentu

Objavljeno:

Bačen je u vatru Petar Božić po odlasku Duška Vujoševića posle više od decenije i pregršt trofeja sa klupe Partizana, a koje je uglavnom podizao on.

Seo je na užarenu klupu i na njoj izgoreo 40-godišnji stručnjak. Četiri meseca je bio prvi trener crno-belih, ali slabi rezultati su se zaređali i došlo je do rastanka i na njegovo mesto je došao Aleksandar Džikić.

Petar Božić dok je bio trener Partizana
Petar Božić dok je bio trener Partizanafoto: Fonet/aleksandar Koković

Od tada košarkaška javnost je vrlo malo znala šta se dešava sa mladim trenerom, vrlo retko se pojavljivao, a onda potpuno i nestao, pa su samo oni najokoreliji zaljubljenici u košarku znali gde je i šta radi "profesionalni dizač trofeja", kako su Božića svojevremeno prozvali Grobari.

U međuvremenu, ovog leta Božić je odlučio da napravi veliki korak u daljem razvoju svoje trenerske karijere i preseli se u SAD, u glavni grad Teksasa, gde je postao član stručnog štaba filijale San Antonija - Ostin Sparsa.

A post shared by Austin Spurs (@spurs_austin) on

- Poslednje dve godine bio sam član stručnog štaba Jute Džez na Letnjoj ligi i to iskustvu mnogo mi je značilo. Između ostalog da se upoznam sa načinom rada u Americi, ali i da pokažem i prenesem svoje košarkaško iskustvo iz Evrope. Posledica toga bio je poziv generalnog menadžera Ostin Sparsa Endija Birdsonga na upoznavanje i pregovore u San Antonio - ispričao je Božić u intervjuu za "Sport klub".

U međuvremenu uspeva tu i tamo ponekada da upija savete i od legendarnog Grega Popovića, glavnog trenera Sparsa.

Petar Božić
Petar Božićfoto: Fonet

- Imao sam ogromnu čast da upoznam Grega Popovića, da participiram na treninzima Sparsa i uživam gledajući igračke veličine poput Đinobilija, Parkera i ostalih kako se pripremaju za novu sezonu. Bio sam srećan i zadovoljan što mi je ukazano poverenje da budem deo stručnog štaba njihovog razvojnog kluba i deo jedne od najboljih košarkaških organizacija u SAD.

Ipak, iako je možda otišao na neslavan način iz "svog" Partizana, i dalje ga nosi u srcu, pa je imao poruku za sve navijače crno-belih.

- Za one koji vole Partizan dodao bih još jednu želju, da klub za koji navijaju premaši njihova očekivanja - poručio je Božić.

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana pozdravljaju obe frakcije Grobara posle meča sa Zadrom

(Espreso.co.rs / Izvor: Sportklub.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.