SVE DRAMA DO DRAME: Portland i Majami do pobeda koševima na 5 sekundi do kraja, Hrvat eksplodirao i uništio Raselu tripl-dabl! (VIDEO)
Dragan Bender, Foto: AP

Strašna košarkaška noć

SVE DRAMA DO DRAME: Portland i Majami do pobeda koševima na 5 sekundi do kraja, Hrvat eksplodirao i uništio Raselu tripl-dabl! (VIDEO)

Dragan Bender je prethodne večeri postavio rekord karijere sa 20 poena, a pogađao je trojke u drugom poluvremenu 5/6

Objavljeno: 09:22h

Uzbudljiv i dramatično veče u NBA je bilo u noći između nedelje i ponedeljka.

Portland i Majami su došli do trijumfa postigavši koševe u identičnim momentima, tačnije i jedni i drugi su do pobeda stigli 5 sekundi pre kraja utakmice.

"Vrelina" je istopila "džezere" 103:102, a junak trijumfa je bio Džoš Ričardson koji je odluku trenera Spoelstre da u njegovom posedu bude lopta za poslednji napad na meču sproveo u delo preuzimajući odgovornost da ga i on sam završi polaganjem 5,1 sekund pre kraja.

Pokušao je ruki Donovan Mičel da uzvrati u preostalom vremenu ali njegov šut za pobedu nije ušao.

Ričardson je meč završio sa 14 poena koliko je još postigao i Vajtsajd, dok su po 16 dali Dragić i Tajler Džonson. U poraženoj ekipi bolji od svih bio je Mičel sa 27 poena, a pratio ga je koliko toliko Rodni Hud sa 17.

Sličan razvoj situacije viđen je i u Portlandu, gde je domaćin srušio Sparse 111:110, a ovde je epitet meč-vinera poneo Si Džej Mekalum.

Na 5,9 sekundi pre kraja je baco9io flouter, lopta se malo nećkala dok je svima u dvorani zastao dah i onda ušla u koš za eksploziju radosti.

Mekalum je postigao 25 poena na ovom meču i uz pomoć Harklsa sa 19 koševa nadomestio izostanak Lilarda. Takođe odlični su bili i Nurkić sa 17 i Napije sa 15 poena.

U poraženom timu, koji je takođe igrao bez najboljeg igrača Lenarda, ali i nekolicine drugih važnih članova ekipe poput Parkera i Geja, ponajbolji je bio baš nekadašnji član Trejlblejzersa Oldridž sa 30 poena i 14 skokova.

Ipak, jedan čovek posebno zaslužuje da se istakne, a to je Manu Đinobili, koji je prema podacima San Antonija, postao prvi čovek još od Majkla Džordana koji je u svojoj 40. godini vezao dve utakmice na kojima je postigao 15 i više poena. Argentinac je sada ubacio 26.

Za iznenađenje večeri su se pobrinuli Sansi koji su savladali favorizovanu Oklahomu 114:100 i to zahvaljujući fantastičnoj šuterskoj večeri koju su imali, ubacivši čak 17 trojki iz 39 pokušaja.

"X faktori" na ovom meču bili su ruki i sofmor, Džoš Džekson i Dragan Bender, koji su eksplodirali u drugom poluvremenu utakmice. Četvrti pik sa ovogodišnjeg drafta je postigao 17 poena, dok je hrvatski reprezentativac postavio rekord karijere as 20 poena od kojih je čak 17 dao u drugoj polovini meča uz šut za tri 5/6.

Naravno, i ovog puta su prve vedete Finiksa bile raspoložene pa je Buker ubacio 26 poena, a Ti Džej Voren 23.

U takvoj večeri kakvu su imali domaći igrači Tanderima nije mogao da pomogne ni 14. tripl-dabl u sezoni Rasela Vestbruka koji je postigao 26 poena i zabeležio 11 asistencija i 10 skokova. Pol Džordž je dodao 19, a Stiven Adams 18.

NBA, rezultati:

Majami - Juta 103:102

Dalas - Njujork 96:100

Finiks - Oklahoma 114:100

Portland - San Antonio 111:110

LA Lejkers - Atlanta 132:113

BONUS VIDEO: NOVAK SPREMAN ZA MELBURN: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.