Gudurić: Jedna stvar je ista u Zvezdi i Fenerbahčeu! Ako slušaš Žoca, sigurno nećeš pogrešiti! (FOTO)
Foto: Profimedia

CARSKE IZJAVE

Gudurić: Jedna stvar je ista u Zvezdi i Fenerbahčeu! Ako slušaš Žoca, sigurno nećeš pogrešiti! (FOTO)

Bivši košarkaš crveno-belih se u velikom novogodišnjem intervjuu osvrnuo na mnoge stvari iz prethodne godine...

Objavljeno:

Marko Gudurić je od jednog od glavnih "klač" igrača u Crvenoj zvezdi postao dečko u usponu u ekipi Fenerbahčea, ali njemu to ne smeta.

On je svestan da mora da još radi, da se trudi u odbrani, a o svemu je pričao za Sportklub.

Interesantno, iako su mnoge stvari u Beogradu i Istanbulu, ali i u Crvenoj zvezdi i Fenerbahčeu različite, postoji nešto što je potpuno isto.

- Da, u Zvezdi je takođe pritisak bio veliki, u tom pogledu je slično, a ja sam kao domaći igrač još bolje razumeo kakav je pritisak bio na nama – zbog navijača, kluba, okolnosti... Znaju svi kakva je situacija i kad je Evroliga, i kad je Derbi i kad je ABA liga jer ona vodi u EL. Zato sam navikao na pritisak koji postoji i u Feneru, ali objašnjeno mi je kako stvari funkcionišu, šta Željko očekuje od mene. Prija mi što je organizacija fenomenalna, igrači mogu da se fokusiraju samo na teren - iskren je Gudurić.

ODBRANA JE KLJUČ ZA ZAHUKTALI ŽALGIRIS: Ne vidim razlog zašto ne bismo išli na pobedu!

Mladi košarkaš ima priliku da sarađuje sa Željkom Obradovićem i kaže da je to iskustvo mnogo drugačije od onoga sa čime se do sada susretao.

- Mnogo novih stvari sam video, veruj mi da svaki dan nešto naučim – neverovatno je koliko je Željko posvećen i koliko pažnje posvećuje svakom detalju. Svako ima svoju filozofiju, nisam ja ni prošao mnogo trenera, ali mislim da su ti detalji ono što Obradovića izdvaja. Ima drugačije principe odbrane, rotacije, vrste napada koje igramo u zavisnosti od tipa protivničke odbrane, sve te finese na kraju učine da budemo bolji tim – za sve ima odgovor, u sekundi reaguje, vidi se koliko znanja poseduje. Kada ti on nešto objasni, sigurno nećeš pogrešiti ako ga poslušaš - dodao je.

Ostatak intervjua pročitajte na Sportklubu.

SKANDAL POTRESA ITALIJU! Nacionalna televizija prenosila utakmicu bez komentatora, a razlog za to je NEZAPAMĆEN! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Šta košarkaši Zvezde i Partizana žele jedni drugima u 2018. godini

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.