Nemanja i Ana iza sebe ostavili Teodosića, Milicu Dabović, Raduljicu...(FOTO)

Bjelica i Dabovićeva najbolji

Nemanja i Ana iza sebe ostavili Teodosića, Milicu Dabović, Raduljicu...(FOTO)

Bjelica je dobio 18 od 21 glasa, dok je Dabovićeva osvojila tri manje
Objavljeno:

Košarkaš Minesote Nemanja Bjelica i košarkašica turskog Jagina, Ana Dabović, proglašeni su za najbolje srpske igrače u 2015. godini u izboru sportskih novinara, saopštio je Košarkaški savez Srbije.

Profimedia
Prema izboru žirija, koji su činile sportske redakcije svih dnevnih novina i televizija sa nacionalnom frekvencijom, kao i predstavnici specijalizovanih košarkaških emisija, najbolji košarkaš, Bjelica je dobio 18 od 21 glasa, dok je Dabovićeva osvojila tri manje.
AP
Glasove su još dobili Miloš Teodosić (dva) i Miroslav Raduljica (jedan) u muškoj, kao i Sonja Petrović (pet) i Milica Dabović (jedan) u ženskoj konkurenciji. Ovo je prvi put u istoriji da sportski novinari biraju najboljeg košarkaša i košarkašicu godine, a priznanja će dobiti 10. januara na božićnom koktelu KSS u hotelu "Kraun plaza".
Bjelica je bio najkorisniji igrač Evrolige, posle veoma dobre sezone u Fenerbahčeu, koji je predvodio do fajnal-fora Evrolige, a u dresu reprezentacije bio je jedan od nosilaca igre na Evropskom prvenstvu. On je karijeru nastavio u NBA ligi u Minesoti.
Profimedia
Dabovićeva je obeležila prošlu godinu, istorijsku za žensku reprezentativnu košarku u Srbiji, pošto je s nacionalnim timom osvojila zlatnu medalju na EP. Ona je proglašena za MVP Evropskog prvenstva u Mađarskoj.
Kao i Bjelica, Dabovićeva je karijeru nastavila u ženskoj WNBA ligi za Los Anđeles Sparkse. Takođe, u WNBA ligi izabrana je u ruki petorku, a kvalitet je potvrdila i u ženskoj NBA ligi, u dresu Los Anđeles Sparksa. Trenutno sa uspehom nosi dres Jakin Dogua u ligi Turske. (A.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.