Slabo veče srpskih košarkaša u Španiji! (VIDEO)
Dejan Todorovic na mecu Srbija Austrija Beta Pedja Milosavljevic, Foto: Beta

liga endesa

Slabo veče srpskih košarkaša u Španiji! (VIDEO)

Derbi je bio prilika da stanovnici Kanara pokažu humanost i bacanjem plišanih igrača na parket tokom poluvremenu pomognu akciji Crvenog krsta koji prikuplja igrače za mališane širom sveta koji nisu u mogućnosti da ih imaju. Preko 1.000 medvedića i raznih drugih igračaka je bačeno na parket posle čega je sakupljeno na jedno mesto i biće prosleđeno onima kojima to znači

Objavljeno:

Samo nekoliko dana posle velike pobede u Tel Avivu, Unikaha je opet razočarala svoje navijače u Endesa ligi i ozbiljno visi za plasman na završni tunir Kupa Kralja. Bilbao je u neizvesnoj utakmici savladao Andalužane 70:67 iako je sredinom poslednjeg kvartala gubio devet poena razlike.

Do kraja polusezone u Endesa ligi su ostala još tri kola, a na završni turnir Kupa kralja ide sedam najbolje plasiranih na polusezoni plus domaćin Gran kanrija. Unikaha je trenutno deseta na tabeli sa dve pobede, ali i utakmicom manje od osmoplasirane Andore.

Loš šut za tri poena (6/31), izgubljene lopte u nekim ključnim momentima i očigledan umor su kumovali porazu tima iz Malage u Baskiji. Šermadini je održavao Unikahu u životu, igrao sjajno, ali nije imao pravu pomoć saigrača. Veteran Mumbru i Lusio Redivo koji je bio nepogrešiv u završnici meča su doneli pobedu baskijskom timu.

Srpski reprezentativci Dejan Todorović i Nemanja Nedović su bili među najslabijim pojedincima meča. Todorović za 18 minuta nije upisao ni poen u domaćem timu, a donekle se iskupio sa devet skokova. Nedović je u gostujućem timu upisao sedam poena za 18 minuta, ali uz šut iz igre 2/10, odnosno 1/7 za tri poena. U pobedničkom timu, Mumbru je ubacio 15, a Redivo 14 poena, dok je Šermadini za Unikahu dao 19 poena.

U derbiju Kanarskih ostrva, domaći Tenerife je deklasirao lokalnog rivala Gran Kanariju 92:71, izjednačio se sa njom na tabeli i nastavio trend dobrih rezultata koji mu može doneti plasman na završni turnir Kupa kralja čiji domaćin je upravo Gran Kanarija.

Derbi Kanara će se pamtiti po sjajnoj partiji Devona Vajta, kiši trojki domaćeg tima u prvom poluvremenu, ali i kiši igračaka sa tribina na poluvremenu. Derbi je bio prilika da stanovnici Kanara pokažu humanost i bacanjem plišanih igrača na parket tokom poluvremenu pomognu akciji Crvenog krsta koji prikuplja igrače za mališane širom sveta koji nisu u mogućnosti da ih imaju. Preko 1.000 medvedića i raznih drugih igračaka je bačeno na parket posle čega je sakupljeno na jedno mesto i biće prosleđeno onima kojima to znači.

A na terenu je postojao samo jedan tim - Tenerife. Amerikanac Devon Vajt je probijao odbranu Gran Kanarije kako je hteo. Tenerife je u prvom poluvremenu šutirao trojke 12/17! Od toga Vajt 4/6, Beiran 4/4, Vasilijadis 3/4... Imali su domaći i 32 poena prednosti u drugom poluvremena, pa su na kraju malo spustili gas. Vajt je ubacio 23 poena, Beiran 16 za Tenerife, a Erikson 20 za goste.

Aktuleni šampion Valensija je posle pobede nad Panatinakosem u Evroligi, pružila sjajnu igru i u domaćem prvenstvu. Prvak Španije je zgromio Huventud - 102:81. Pitanje pobednika se nije postavljalo nijednog trenutka, domaćin je stalno bio u prednosti i nije je dovodio pod znak pitanja. Martinez je ubacio 19, a Dornekamp 15 poena u pobedničkom timu koji je za tri poena ukupno šutirao 15/26, Kapiten Ventura i Šveđanin Birgander su kod gostiju ubacili po 12 poena, a mladi Makedonac Dimitrijević je dao 11 poena.

A posle oačjnog starta sezone, Betis je ušao u seriju pobeda i izašao iz zone ispadanja. Andalužani su zabeležili i četvrti uzastopni trijumf u Endesa ligi pošto su posle velikog preokreta savladali direktnog rivala u borbi za opstanak Saragosu - 70:67. Ceo meč su gubili, u jednom trenutku i sa 17 razlike, bili u deficitu od devet poena u poslednjem kvartalu, ali su na krilima sjajnih Luka Nelsona i Blejka Šilba uspeli da preokrenu u finišu meča. Šilb je upisao 19, Nelson 18 poena, a naš Rade Zagorac se nije upisao u listu strelaca za nešto više od pet minuta na parketu. Kod gostiju je Bareiro ubacio 12, a naš Nikola Dragović 10 poena.

Obradoiro je upisao i peti vezani poraz i nalazi se u velikom padu forme. Danas su kod kuće poraženi od Andore 65:77. Fernandez sa 19 i Jaka Blažič sa 17 poena su vodili Andoru do pobede, naš Oliver Stević je dodao 13, a Tomas je dao 18 poena za indisponiranog domaćina.

ŠPANIJA 1 - 14. KOLO

Subota

Obradoiro - Andora 65:77

Valensija - Huventud 102:81

Betis - Saragosa 70:67

Tenerife - Gran Kanarija 92:71

Bilbao - Unikaha 70:67

Burgos - Gipuzkoa 76:99

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.